Τα δύο παιδιά της τραγικής οικογένειας βρίσκονται μαζί με τους γονείς της μητέρας τους.

Σε σοκ είναι η οικογένεια της 42χρονης γυναίκας που τη δολοφονήσε ο πρώην σύζυγος της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Τραγικές φογούρες τα δύο παιδιά του ζευγαριού, αγόρια ηλικίας 12 και 14 χρόνων τα οποία μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν και τους δύο τους γονείς.

Μαρτυρίες συγγενών αναφέρουν ότι τα δύο αγόρια πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, τα παραλαμβάνει σχολικό και χθες το πρωί φέρεται να τα κατέβασε η μητέρα τους.

Οι πληροφορίες του ThessToday αναφέρουν ότι τα παιδιά βρίσκονται μαζί με τους γονείς της μητέρας τους, ενώ στη συνέχεια εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει για το πού θα αποδοθεί η κηδεμονία τους αλλά και το αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν σε κάποια δομή ψυχολογικής υποστήριξης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά τις 8:15 όταν ο 38χρονος αστυνομικός έστησε καρτέρι θανάτου στην εν διαστάσει σύζυγό του, η οποία είχε κατεβάσει τα δύο τους παιδιά για να πάρουν το σχολικό λεωφορείο.

Αφού βεβαιώθηκε πως τα παιδιά είχαν μπει στο σχολικό, ανέβηκε στο διαμέρισμα του 6ου ορόφου επί της οδού Κομνηνών στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και με μια καραμπίνα πυροβόλησε εν ψυχρώ την πρώην σύζυγο του και μετά έστρεψε την κάνη στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Γείτονες που άκουσαν τους πυροβολισμούς, κάλεσαν αμέσως την αστυνομία και ασθενοφόρο. Η γυναίκα όμως είχε ήδη καταλήξει όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ενώ λίγο αργότερα, παρά τις προσπάθειες του γιατρού και των διασωστών, άφησε την τελευταία του πνοή και ο 38χρονος.

Η εμμονή του δράστη,  η άρνηση για το διαζύγιο και οι  καυγάδες
Το ζευγάρι είχε χωρίσει με συναινετικό διαζύγιο μέσα στο 2023 αλλά σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων και των οικονειακών φίλων ο 38χρονος δεν άντεχε τον χωρισμό , ήθελε να ξανασμίξουν καθώς έλεγε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της. Την ίδια ώρα που δήλωνε ερωτευμένος έλεγε στον πατέρα του , σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ότι θα την σκότωνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πάθει τέτοια εμμονή που είχε κλέψει τα διαβατήρια των παιδιών αλλά και της άτυχης γυναίκας. Τότε η 42χρονη του είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να απομακρυνθεί, καθώς την απειλούσε.
Σύμφωνα με γείτονες, μετά από αυτά τα περιστατικά ο 38χρονος δεν είχε προκαλέσει άλλες εντάσεις και μετά το διαζύγιο είχαν συμφωνήσει στις μέρες και τις ώρες που θα έβλεπαν τα παιδιά τους και τίποτα δεν προμήνυε πως το κακό θα συμβεί.

Ο 38χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος είχε παραδώσει το υπηρεσιακό του όπλο.

Ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκαν στο σχολείο που φοιτούν τα δύο παιδιά για να αναλάβουν την ψυχολογική στήριξή τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Οι αστυνομικές αρχές πρόκειται να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο σπίτι του 38χρονου συζυγοκτόνου και αυτόχειρα. Στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναικοκτονία στη Καλαμαριά
Το έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν ο 38χρονος αστυνομικός πυροβόλησε την 42χρονη πρώην σύζυγό του στον διάδρομο έξω από το διαμέρισμά της και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Το 42χρονο θύμα ήταν μια γυναίκα ανεξάρτητη και με οικονομική επιφάνεια, ενώ προερχόταν από οικογένεια επιχειρηματιών. Για αυτόν τον λόγο δεν απαίτησε ούτε καν διατροφή από τον πρώην σύντροφό της μετά την έκδοση του διαζυγίου, ενώ δεν ήθελε να έχει προσωπικές επαφές μαζί του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook