Από τα χωριά της Θεσσαλίας μόνο το Κεραμίδι παραμένει χωρίς οδική σύνδεση.

Αν και οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου συνεχίζονται εντατικά παραμένει κλειστή και πλημμυρισμένη η Εθνική Οδός Αθηνών –Θεσσαλονίκης

Η Εθνική Οδός πατραμένει κλειστή στο ύψος της Λάρισας, ωστόσο η κατάσταση βελτιώνεται καθώς καταγράφεται υποχώρηση των υδάτων.

Όσον αφορά στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου και συγκεκριμένα της Καρδίτσας, των Τρικάλων, του Παλαμά, της Φαρκαδόνας, του Δομοκού και των Φαρσάλων, τα νερά υποχωρούν και σήμερα σταδιακά και αποκαλύπτονται οι οδικοί άξονες. Έχει αποκατασταθεί η οδική σύνδεση με όλα τα χωριά εκτός από το Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η εικόνα της Εθνικής Οδού από ψηλά:

Την ίδια ώρα, στην κυκλοφορία δόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι δρόμοι: Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας, Επ.Ο. Πύλης – Μεσοχώρας και Λάρισας – Τύρναβου μέσω Δαμασίου. Τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν τις εργασίες αποκατάστασης και οι δρόμοι αποδόθηκαν σε κυκλοφορία.

Παράλληλα, προχωρά η αποκατάσταση αναχώματος του Πηνείου στην περιοχή της Γιάννουλης με μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε σε συνεργασία με μηχανήματα του Δήμου Λαρισαίων.

Από όλα τα χωριά έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι που το ζήτησαν, ενώ παραμένουν όσοι το επιθυμούσαν. Για τη φιλοξενία των κατοίκων που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους έχει υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα με τη διάθεση χώρων φιλοξενίας των δήμων ή της Περιφέρειας και ξενοδοχείων σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Καλαμπάκα.

Σε όλα τα χωριά παραμένουν και εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, καθώς επίσης δυνάμεις του Στρατού και Εθελοντικές Ομάδες για παροχή βοήθειας, μεταφορά εφοδίων και φαρμακευτικού υλικού όπου απαιτείται.

Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται για παροχή βοήθειας στα ορεινά χωριά των Αγράφων, του Μουζακίου και της Καλαμπάκας, όπου διατίθενται ελικόπτερα και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Στρατού οι οποίες σύμφωνα με τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενεργούν για μεταφορά εφοδίων, φαρμάκων, ασθενών, γεννητριών και υλικών.

Επίσης στην παρούσα φάση δυνάμεις του Πυροσβεστικής του Στρατού και Εθελοντικών Οργανώσεων συνεχίζουν να επιχειρούν με επίγεια και πλωτά μέσα στις περιοχές Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης στη Λάρισα, όπου το ύψος των υδάτων αρχίζει να υποχωρεί, στα χωριά των Τεμπών μέχρι το Δέλτα του Πηνειού και στο Δήμο του Κιλελέρ και ιδιαίτερα στον κάμπο της λίμνης Κάρλας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook