Η 20χρονη, που έφυγε χθες από τη ζωή, εισήχθη στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων στις 5 Σεπτεμβρίου, με οξεία αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα και λεμφαδενοπάθεια

Παρέμβαση εισαγγελέα αλλά και ιατρική προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο που εισήχθη με αμυγδαλίτιδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και κατέληξε από ανακοπή.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική με σκοπό την διερεύνηση των αιτιών του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας, διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost η εντολή για την Προκαταρκτική στο νοσοκομείο στα Γιάννενα που ξεκινά άμεσα δόθηκε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της ενώ αναμένεται και το πόρισμα της Ιατροδικαστικής εξέτασης.

Την Παρασκευή θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την 20χρονη φοιτήτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος όπου δεν έγινε μέχρι στιγμής η νεκροψία.

Ο θάνατος της φοιτήτριας από την Χίο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της 20χρονης που πήγαν στα Ιωάννινα να μάθουν μετά τα οδυνηρά νέα του θανάτου του παιδιού τους, είναι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί.

«Θέλουμε να μάθουμε από τι πέθανε η Παρασκευή μας. Περιμένουμε απαντήσεις από τη νεκροψία-νεκροτομή, η οποία δεν έχει γίνει ακόμα. Πρέπει να έχουν γίνει λάθη και το κοριτσάκι μας να έφυγε άδικα. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» λένε στο protothema.gr οι στενοί συγγενείς της οικογένειας.

Η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Αστυνομία ενώ με εντολή της 6ης ΥΠΕ διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουν γιατροί και άλλο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η κοπέλα κατέληξε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στην κλινική ΩΡΥΛΑ όπου είχε εισαχθεί με αμυγδαλίτιδα.
Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της, φέρεται να εξετάστηκε και από λοιμωξιολόγο ενώ είχε υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία.

Η κατάστασή της όμως επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και μέχρι μεταφερθεί στη ΜΕΘ να καταλήξει.

Όπως λέγεται η γιατροί προσπαθησαν επι 45 λπετά να την επαναφέρουν με ΚΑΡΠΑ αλλά δεν τα κατράφεραν.
Το γεγονός αυτό δεν έχει προηγούμενο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και προκαλεί πέρα από ερωτήματα και σοβαρούς προβληματισμούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook