Καιρός: Πότε αναμένεται επιδείνωση – Έρχονται βροχές και κρύο
Η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών δίνει τη θέση της σε φαινόμενα φυσιολογικά για την εποχή.
Η χώρα μας στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα συγκεντρώσει αρκετές πιθανότητες για μια νέα κακοκαιρία, σύμφωνα με όσα είχε προβλέψει από την προηγούμενη εβδομάδα ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Τα σενάρια αυτά είναι:
1) Χιόνια ακόμη και πεδινές περιοχές και μεγάλη πτώση θερμοκρασίας, ιδιαίτερα στα βόρεια με ισχυρό παγετό.
2) Νοτιάδες, αφρικανική σκόνη και πολλές και έντονες βροχές και εξασθενημένο κρύο με μικρή σχετικά διάρκεια.
3) Ξηρό κρύο με σύντομη διάρκεια, χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα. Μέχρι στιγμής, τα δύο πρώτα είναι πιο πιθανά, κάτι που θα φανεί όμως καλύτερα όσο πλησιάζουμε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους στα ηπειρωτικά το πρωί της Τετάρτης 24/02, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στην Τρίπολη με -4,4 βαθμούς Κελσίου.
Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.
Ο καιρός αύριο
Καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες συννεφιές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στη Β. Κρήτη. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και στα νότια τοπικά και τα 9 μποφόρ με σταδιακή όμως εξασθένηση από το απόγευμα και θα πέσει η θερμοκρασία στα ανατολικά κατά 2 με 4 βαθμούς.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η καρδιά του παγκόσμιου kitesurf «χτυπά» στη Μύκονο
- Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Δεν βρέθηκαν DNA, ίχνη πυρίτιδας ή αίμα στα ρούχα του Ιταλού κατηγορούμενου
- «Στην αγκαλιά του Φάνη»: Καλεσμένοι ο Νίνο και η Ηλιάνα Μαυρομάτη – Guest η Ζόζεφιν – Δείτε το τρέϊλερ
- Η Μόσχα δέχτηκε τη μεγαλύτερη ουκρανική επίθεση από την έναρξη του πολέμου στη Ρωσία – Στις φλόγες διυλιστήριο – Η στιγμή που καπάκι δεξαμενής εκτοξεύεται στον αέρα – Βίντεο
- Η αλληλεγγύη έγινε πράξη από το AllwynCare στον Πειραιά
- Axios: Έξαλλος ο Νετανιάχου με την συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν – Πως σχεδιάζει να αντιδράσει ο Ισραηλινός πρόεδρος
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Πριν από δέκα χρόνια κανείς δεν έλεγε καλά λόγια για την Ελλάδα, σήμερα η χώρα είναι πρότυπο στον κοινωνικό διάλογο
- Μεγάλη επιτυχία για την ΕΡΤ: Δέκα συμπαραγωγές της απέσπασαν 17 από τα 24 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook