Στην Ελευσίνα προσγειώθηκε το C-27 με τις σορούς των πέντε νεκρών. Νωρίτερα με στρατιωτικό αεροπλάνο μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα και οι 13 Έλληνες τραυματίες

Έφθασε στo αεροδρόμιο της Ελευσίνας το C-27 που μετέφερε τις πέντε σορούς των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στη Βεγγάζη της Λιβύης.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, «επαναπατρίζονται με Α/Φ C-27 πέντε (5) σοροί, τριών (3) στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο (2) πολιτών διερμηνέων που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών».

Τα θύματα ήταν μέλη αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας που έφτασε στην Ντέρνα η οποία επλήγη από την κακοκαιρία Ντάνιελ.

Νωρίτερα λίγο πριν τις 7:00 το πρωί της Δευτέρας ένα c-130 προσγειώθηκε στην Ελευσίνα που πήγε ξανά στη Λιβύη να πάρει τους τραυματίες από το δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής που μεταφέρθηκαν στο 104 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου πέντε εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι 13 Έλληνες τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας τραυματίας έμεινε στο Λιβύη λόγω σοβαρού τραυματισμού στα κάτω άκρα, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος, μίλησε στον ΣΚΑΙ και σημείωσε ότι οι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη.

Ο ίδιος, τόνισε ότι επρόκειτο για σφοδρό τροχαίο δυστύχημα, επιβεβαιώνοντας την επίσημη εκδοχή για το τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας εκτελούσαν χρέη διερμηνέα για την ελληνική αποστολή.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε δήλωσή του εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια των 3 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των 2 πολιτών που έχασαν τη ζωή τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook