Λιβύη: Διευκρινίσεις από το ΓΕΕΘΑ για το δυστύχημα – Δύο νοσηλεύτριες και ένας υπαξιωματικός οι τρεις νεκροί Έλληνες στρατιωτικοί
Η εξήγηση του ΓΕΕΘΑ για τις αρχικές πληροφορίες περί «ελαφρά τραυματιών» μετά το τροχαίο στη Λιβύη
Τρείς στρατιωτικοί και δύο πολίτες ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος στη Λιβύη.
Οι τρείς στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν ήταν δύο νοσηλεύτριες και ένας υπαξιωματικός, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται protothema .
Εκτός από τους τρείς στρατιωτικούς νεκροί είναι και οι δύο διερμηνείς, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη.
Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την τραγωδία με τα πέντε νεκρά μέλη της Ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη και το θέμα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
«Σχετικά με την αρχική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η οποία αναφερόταν σε τραυματισμούς μόνο και όχι σε θανάτους μελών της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, διευκρινίζονται τα εξής:
Η αρχική πληροφόρηση βασιζόταν στην ενημέρωση που παρείχαν οι αρχές της Λιβύης προς τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, στην οποία αναφερόταν κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχαν θύματα μεταξύ των μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Είναι ευνόητο ότι στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν επί του πεδίου δεν υπήρχε άλλος τρόπος διασταύρωσης της σχετικής πληροφόρησης, πλην της ενημέρωσης από τις αρχές της Λιβύης διά της διπλωματικής οδού, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε στην περιοχή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχε μαζί της η ελληνική αποστολή καταστράφηκαν κατά την πυρκαγιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των οχημάτων.
Αργότερα, οι αρχές της Λιβύης, διά του Υπουργείου Υγείας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της ελληνικής πλευράς, προχώρησαν σε ανακοίνωση στην οποία συμπεριλαμβάνονταν μέλη της ελληνικής αποστολής στα θύματα.
Λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικό ευαίσθητο ζήτημα της πληροφόρησης των οικογενειών των θυμάτων, το ΓΕΕΘΑ όφειλε επίσης να αναμένει μετά τη νεότερη ενημέρωση από τη Λιβύη και πριν εκδοθεί διορθωτική ανακοίνωση, να ειδοποιηθούν προηγουμένως οι συγγενείς τους από τις στρατιωτικές αρχές και να μην πληροφορηθούν τη θλιβερή είδηση από τα ΜΜΕ. Ευθύς ως ολοκληρώθηκε η σχετική ενημέρωση, εκδόθηκε η νέα ανακοίνωση» αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σε εξέλιξη το θρίλερ των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ: Στις κάλπες εκατομμύρια Αμερικανοί για τον έλεγχο του Κογκρέσου – Ξεκίνησε η καταμέτρηση
- Ρουβάς: To επικό βίντεο – απάντηση στην Καινούργιου που ρωτούσε «παιδιά ο Σάκης με ξέρει;»
- Κομισιόν: Νέος οδηγός επιβίωσης 72 ωρών προς τους Ευρωπαίους σε περίπτωση κρίσης
- Νικόλ Ελευθεριάδου: Η επιστροφή στο πόλο, το νέο ξεκίνημα στη Βουλιαγμένη και ο μεγάλος στόχος του Λος Άντζελες – Όλα όσα αποκάλυψε στο Game On με την Ντορέττα Παπαδημητρίου
- Πιερρακάκης: «Καθιερώνουμε σταθερό επιτόκιο 3% για ευάλωτους και επιλέξιμους οφειλέτες στον εξωδικαστικό – Δεκαπλασιάζουμε τα πρόστιμα στους servicers»
- ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ακίνητα των κατηγορούμενων – Βρέθηκαν 300.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο
- ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» – Στη φυλακή η σύντροφος του Φιρινίδη: «Ο πρώην σύζυγός μου είναι εθισμένος στον τζόγο, λείπουν μόνο 900.000 ευρώ από τους εράνους, πήρα μία τσάντα Louis Vuitton», είπε (βίντεο)
- Ο Γιώργος Πατούλης γιορτάζει δύο χρόνια γάμου με τη Νάνσυ Κοιλού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook