Tροχαίο στη Λιβύη: Νεκρά δύο αδέλφια, τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης (video)

Η κόρη μου και ο γιος μου πήγανε εθελοντικά να βοηθήσουν»,λέει ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης Κανάκης Μανδαλιός.
Τα δύο παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη Κανάκη Μανδαλιού είναι ανάμεσα στους πέντε νεκρούς της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, του φρικτού τροχαίου δυστυχήματος στη Λιβύη.
Οι δύο νέοι, αδέλφια συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή ως διερμηνείς και ο πόνος της οικογένειας τους είναι αβάσταχτος.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η Άντζελα Μανδαλιού, κόρη του προέδρου της ελληνικής κοινότητας , ήταν νιόπαντρη καθώς είχε παντρευτεί το περασμένο Σάββατο και οκτώ μέρες μετά έμελε να χάσει τη ζωή της.
Σύμφωνα με το newsit.gr που επικοινώνησε με τον πατέρα των δύο διερμηνέων, η ηλικία τους ήταν 33 και 34 χρονών και συμμετείχαν εθελοντικά στην ανθρωπιστική αποστολή. «Πριν λίγο μου έφεραν τη σορό. Η κόρη μου και ο γιος μου πήγανε εθελοντικά να βοηθήσουν» λέει στο newsit.gr ο πατέρας τους που είναι ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στην Βεγγάζη.
Τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη όπου πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους περιέγραψε ο κ. Γιώργος Σαγιάνος, πρόεδρος του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Αταίριαστοι».
Όπως είπε ο κ. Σαγιάνος χθες το πρωί στις 10 έφτασε το C-130 στη Λιβύη με το γενικό πρόξενο, Σταύρο Βενιζέλο, τους τρεις μεταφραστές εκ των οποίων τα δύο είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας και ένα παιδί μεικτής οικογένειας καθώς επίσης και 15 μέλη της αποστολής (νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς, στρατιώτες). Σύμφωνα επίσης με στρατιωτικές πηγές,δύο νοσηλεύτριες και ένας υπαξιωματικός ήταν τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν.
Ο κ. Σαγιάνος συνέχισε λέγοντας πως τα μέλη της ελληνικής αποστολής, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο προς την πόλη Ντέρνα το κοντέινερ με τη βοήθεια, ένα καινούργιο λεωφορείο με τα μέλη της αποστολής και δύο οχήματα του στρατού για συνοδεία. Σύμφωνα με τον κ. Σαγιάνου λόγω του ότι η εθνική οδός στη Λιβύη έχει καταστραφεί, τα μέλης της ελληνικής αποστολής αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από βουνά και χωριά. Στο χωριό Μαράουα, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.
Όπως είπε ο η. Σαγιάνος η οικογένεια που επέβαινε στο επιβατικό όχημα απανθρακώθηκε καθώς επίσης και τα πέντε άτομα που βρισκόντουσαν μπροστά αριστερά στο λεωφορείο. «Ήταν ένα ατύχημα» είπε
Πηγή φωτογραφίας protothema.gr
Ολες οι Ειδήσεις
- ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι | Δείτε έξι υπέροχα βίντεο – Σάββατο 03.05.2025
- Πρώτη η Ράνια Τζίμα και το δελτίο του MEGA – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Η Γεωργία Μεσαρίτη στο ΟΠΑΠ Game Time: Ο Μουζακίτης, ο ρόλος κομπάρσου με τον Μπράντ Πιτ και η Έμα Στόουν
- Αλεξανδρούπολη: Στον ανακριτή ο 59χρονος ελαιοχρωματιστής – κατάσκοπος που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τη «μαμά Ρωσία»
- MEGA: Σταθερά στην πρώτη θέση της τηλεθέασης η ενημέρωση και τον Απρίλιο
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που τα μέλη της απασχολούσαν τους ηλικιωμένους στο ισόγειο και «ξάφριζαν» τα σπίτια τους – Βίντεο από τη δράση τους
- «Φως στο Τούνελ»: Εξελίξεις για το θάνατο των παιδιών στην Αμαλιάδα και το μυστήριο με την εξαφάνιση της γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη
- O Πούτιν δείχνει για πρώτη φορά το πολυτελές διαμέρισμα του στο Κρεμλίνο – Ξενάγηση από τον ίδιο – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook