Για τη δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης οι δύο δράστες 26 και 24 χρόνων

Στον Άρειο Πάγο με αιτήσεις αναίρεσης κατά της τελεσίδης καταδικαστικής απόφασης προσέφυγαν οι δράστες 26χρονος Ροδίτης όσο και ο 24χρονος συγκατηγορούμενος του, αλβανικής καταγωγής οι οποίοι ομόφωνα από δικαστές και ένορκους καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη για τη δολοφονία και το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Η άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο όπου ήταν φοιτήτρια και οι δύο κατηγορούμενοι πριν τη δολοφονήσουν την είχαν βιάσει και την είχαν κακοποιήσει βάναυσα.

Απαρηγόρητη η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη στη δίκη των δραστών

Η υπόθεση των αναιρέσεων του συζητήθηκε στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και η και εισαγγελέας η Ελένη Κovτακτσή πρότεινε την απόρριψη τους.

Τόσο σε πρώτο όσο και δε δεύτερο βαθμό στους δράστες της δολοφονίας δεν είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, στον Άρειο Πάγο η εισαγγελέας πρότεινε να αποριφθούν  οι λόγοι αναίρεσης που προέβαλαν ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, επισημαίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η νομοθεσία. Ακόμη, η εισαγγελέας ανέφερε ότι «οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».

Οι δυο καταδικασθέντες υποστήριξαν, μεταξύ των άλλων ότι κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, καθώς δεν είχαν δίκαιη δίκη, αλλά και λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση. Επίσης, υποστήριξαν ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τέλος ότι εσφαλμένα δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι της οικογένειας Τοπαλούδη τάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση, σημειώνοντας πως η σχετική απόφαση φέρει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτεί ο νόμος και το Σύνταγμα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας, κατά τη δίκη των δύο καταδικασθέντων στο Εφετείο τηρήθηκαν όλες οι διατάξεις για δίκαιη δίκη και υπήρξε απόλυτος σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook