Σε σοκ η οικογένεια της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, Μαριάννας Τσίγκα, που δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί το παιδί της

Η 20χρονη Μαριάννας Τσίγκα που βρισκόταν σε δεξαμενόπλοιο μεταφέρθηκε από την Ινδία, όπου αρρώστησε, στην Αίγυπτο, ενώ άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας, με τα αίτια του θανάτου της να καλύπτονται από πέπλου μυστηρίου.

«Φως» στα αίτια του θανάτου της 20χρονης φαίνεται να ρίχνει η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία υποβλήθηκε σήμερα η σορός της.

Κατά πληροφορίες η άτυχη κοπέλα «έφυγε» μετά από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα η οποία προήλθε μετά από τσίμπημα, πιθανότατα   εντόμου, ίσως και κουνουπιού.

«Δεν ξέρουμε από τι πέθανε. Περιμένουμε και εμείς να ενημερωθούμε. Θα έρθει το παιδί στο νησί, δεν ξέρω τι άλλο να πω; Περιμένουμε», μετέφερε στο protothema.gr ο κ. Παναγιώτης Τσίγκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Σουέζ και φτάνοντας στην Ελλάδα εισήχθη σε μεγάλη, ιδιωτική κλινική του Πειραιά. Από εκεί, για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας όπου λίγες ημέρες μετά κατέληξε. Αγνωστο παραμένει ακόμα τι προκάλεσε την πολυοργανική ανεπάρκεια που ήταν και η αιτία θανάτου της άτυχης Μαριάννας.

Το χρονικό της τραγωδίας με την 20χρονη

Η 20χρονη δόκιμος  πλοίαρχος μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το Σίκκα Ινδίας, ασθένησε εν πλω, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί στο λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο και να μεταφερθεί στην Αθήνα όπου μετά από νοσηλεία 16 ημερών σε ιδιωτική κλινική πέθανε.

Η άτυχη κοπέλα, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ της Κω, από όπου κατάγεται και της Καλύμνου, όπου σπούδαζε, πιθανόν να κόλλησε κάποιο μικρόβιο ή να ασθένησε από λοίμωξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, η άτυχη νεαρή ασθένησε ύστερα από τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αποναυτολογηθεί για λόγους υγείας σε λιμάνι του Σουέζ στην Αίγυπτο.

Ο επαναπατρισμός της δοκίμου έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου μαζί με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου . Αρχικά νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική του Πειραιά και έπειτα μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Αν και παρουσίασε κάποια βελτίωση ξαφνικά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τελικά υπέκυψε.

Η περιπέτεια της υγείας της διήρκεσε συνολικά 16 μέρες, ώσπου ο θάνατός της διαπιστώθηκε την περασμένη Κυριακή (17/09). Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Λιμενικό.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:
«Ασθένεια δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού σε δεξαμενόπλοιο στο εξωτερικό και θάνατός της
Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.
Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023. Διενεργείται προανάκριση».

Όπως αναφέρει το aegeanews.gr κηδεία της θα τελεστεί την Τετάρτη 5μμ στον ΙΝ Αναλήψεως στο Ζηπάρι.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, κλειστοί θα είναι αύριο, οι παιδικοί σταθμοί Ζηπαρίου και Πυλίου σε ένδειξη πένθους την ημέρα της κηδείας της Μαριάννας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook