Ράγισαν και οι πέτρες από τον σπαραγμό της μάνας. Με τιμές ήρωα ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον 27χρονο αλεξιπτωτιστή.

Με απέραντη θλίψη, μέσα σε κλίμα ανείπωτης συγκίνησης, ο κόσμος αποχαιρέτησε τον 27χρονο στρατιωτικό στο Μουζάκι.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι συγγενείς του 27χρονου αρχιλοχία Γιώργου Βούλγαρη που έχασε τη ζωή του στο φρικτό τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα μέλη της Ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.


Σήμερα με Προεδρικό Διάταγμα και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, στον εκλιπόντα Αρχιλοχία απονεμήθηκε ο βαθμός του Συνταγματάρχη.


Η σορός του, σκεπασμένη με τη Γαλανόλευκη έφθασε στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μουζακίου γύρω στις 4 το μεσημέρι. Το κλίμα στον Ιερό Ναό όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ήταν ιδιαίτερα βαρύ και φορτισμένο συγκινησιακά.


Σπαραγμός από την μητέρα του αδικοχαμένου Γιώργου κατά τη διάρκεια της τέλεσης της επιμνημόσυνης δέησης, η οποία βγήκε από την εκκλησία υποστηριζόμενη από δύο δικούς της ανθρώπους. Φώναζε ξανά και ξανά: «Γιώργο μου, λεβέντη μου» μη μπορώντας να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά της.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ως τελευταίο χαιρετισμό στη μνήμη του 27χρονου Γιώργου Βούλγαρη την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία «ντυμένο» με την ελληνική σημαία και συνοδεία μελών του Στρατού ενώ φώναξαν «ήρωας» και «αθάνατος» .


Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης. Από τη Στρατιωτική ηγεσία παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ Ιωάννης Δρυμούσης.


Επίσης παρέστη ο Ευάγγελος Αποστολάκης, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook