«Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη. Δεν είμαι δολοφόνος, τροχαίο ήταν, λέει ο 27χρονος που παρέσυρε και σκότωσε στη Θεσσαλονίκη την 21χρονη Έμμα

Για το θανατηφόρο τροχαίο με εγκατάλειψη που στοίχισε τη ζωή στην 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο νεαρός που κατηγορείται για τον θάνατό της. Ο 27χρονος μίλησε πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή, στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» , ζήτησε συγνώμη από τη μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας και εξήγησε γιατί δε σταμάτησε να τη βοηθήσει, παρά τράπηκε σε φυγή.

Πανελλήνια θλίψη είχε προκαλέσει στα τέλη του περσινού Νοέμβρη ο θάνατος της 21χρονης Έμμας, φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από τροχαίο με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν για σπουδές.

Αφοπλιστική η απάντηση της μητέρας της 21χρονης στη συγνώμη που ζήτησε 10 μήνες μετά το τροχαίο ο υπέυθυνος για το θάνατο της: «Δεν μου πάτησε τον κάλο για να μου ζητήσει συγγνώμη… το παιδί μου πάτησε. Ζητάει συγνώμη μετά από 10 μήνες για το δικαστήριο που πρόκειται να γίνει»

Ο 27χρονος οδηγός, αλβανικής καταγωγής, είχε χάσει τον έλεγχο του οχήματος, χτύπησε την 21χρονη φοιτήτρια και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, αφήνοντάς την αβοήθητη στο οδόστρωμα. Μάλιστα, κατηγορήθηκε πως μετά το πρώτο χτύπημα, έκανε όπισθεν και χτύπησε ξανά την κοπέλα. Ο 27χρονος μίλησε για πρώτη φορά από τη φυλακή για το τραγικό εκείνο βράδυ, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της Έμμας και τόνισε πως επρόκειτο για «τροχαίο και όχι για δολοφονία».
«Είχα σχολάσει από τη δουλειά και είχα πάει για καφέ… Μου είπε μια κοπέλα να την κατεβάσω μέχρι τα Λαδάδικα και συμφώνησα. Είχε αρχίσει να βρέχει λίγο. Ήμουν σε ένα κόκκινο φανάρι σταματημένος, περίμενα να ανάψει πράσινο και ξεκίνησα… Μετά, σε ενα σκοτεινό σημείο, βγήκε ξαφνικά η Έμμα. Δεν συνέβησαν τα πράγματα όπως λένε. Δεν έβαλα ποτέ όπισθεν. Δεν πρόλαβα να κάνω τίοτα, ήταν πολύ κοντά» είπε αρχικά ο 27χρονος, μιλώντας στο Star.
Στη συνέχεια, μίλησε για τις αντιδράσεις και επιχείρησε να δικαιολογήσει την εξαφάνισή του από το σημείο του τροχαίου: «Έπαθα σοκ, δεν ήξερα τι να κάνω, δεν μπορώ να το περιγράψω. Όλοι λένε ‘να καθότανε, να έκανε το ένα ένα ή το άλλο’. Πήρα τηλέφωνο ένα φίλο… ήμουν χωρίς χαρτιά και δίπλωμα. Του είπα πως χτύπησα έναν άνθρωπο και του ζήτησα να πάρει τηλέφωνο ένα ασθενοφόρο. Έφυγα από εκεί, αγχώθηκα πολύ. Τη αλλη μέρα συνειδητοποίησα τι έγινε… Τρόμαξα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Τρόμαξε και η κοπέλα που ήταν μαζί μου. Έτσι ήμουν εκείνο το βράδυ, δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα. Πήγα σε ένα ξενοδοχείο. Δεν ήξερα πως ήταν τόσο άσχημη η κατάσταση της Έμμας. Πίστευα θα είχε χτυπήσει κανένα πόδι, κανένα χέρι…».

Όταν ρωτήθηκε αν έχει να πει κάτι στην οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας και με δεδομένο πως αναμένεται να βρεθει απέναντί τους στην εκδίκαση της υπόθεσης, ο 27χρονος είπε: «Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη. Δεν είμαι δολοφόνος, τροχαίο ήταν. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν ένα τροχαίο, ήταν λάθος που έφυγα από εκεί. Αυτό που περνάει η μάνα δεν περιγράφεται. Έχει δίκιο σε ότι λέει. Έχει πόνο, μόνο αυτή ξέρει τι περνάει. Είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσω στο δικαστήριο…».

«Δεν μου πάτησε τον κάλο για να μου ζητήσει συγγνώμη… το παιδί μου πάτησε»
Τη «συγγνώμη» του 27χρονου κλήθηκε να σχολιάσει στο Star η μητέρα της Έμμας, Κέλλυ. «Δέκα μήνες δεν ζήτησε συγγνώμη. Το θυμήθηκε για το δικαστήριο» είπε μεταξύ άλλων η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας.
«Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρω οταν τον συναντήσω στο δικαστήριο. Είναι εν δυνάμει δολοφόνος όταν τρέχει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με 100 χιλιόμετρα. Χτυπάει το παιδι μου, χτυπάει σε σταματημένα αυτοκίνητα και βάζει όπισθεν και το ξαναχτυπάει. δεν μου πάτησε τον κάλο για να μου ζητάει συγγνώμη. Το παιδί μου, μου πάτησε. Σε αυτές τις περιπτώσεις η συγγνώμη δεν λέγεται, αλλά δείχνεται. Τι έκανε για να βοηθήσει το παιδπι μου; Σταμάτησε; Δεν το έκανε. Έτρεξε να κρυφτεί, έκρυψε το ατυτοκίνητο, τις πινακίδες, έκανε οτοστόπ, ζήτησε να τον πάει σε ξενοδοχείο. Ήταν ψυχραιμότατος. Και μου λέει πως δεν ήταν δολοφόνος; Κανείς δεν είναι, μέχρι να γίνει», είπε η μητέρα της Έμμας.

«Θεωρώ δεδομένο πως το λέει για να δείξει πιο ανθρώπινο πρόσωπο ενόψει δικαστηρίου. Δέκα μήνες δεν έκανε τίποτα, το είπε δύο μήνες πριν το δικαστήριο. Δεν θα τη δεχόμουν ούτως ή άλλως» πρόσθεσε η κ. Κέλλυ.

Η υπόθεση εκδικάζεται στις δικαστικές αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook