Για νέα επιδείνωση του καιρού από την Δευτέρα, με βροχές και καταιγίδες, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

«Δυστυχώς και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel»., λέει ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα θα εκδώσει και η ΕΜΥ σύμφωνα με ανάρτηση του διευθυντή της Θοδωρή Κολυδά. Όπως αναφέρει θα ξεκινήσει από Δευτέρα κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας, ενώ Τρίτη Τετάρτη στα υπόλοιπα.

Το σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 34 βαθμούς Κελσίου, όμως μετά έρχονται βροχές που θα έχουν και διάρκεια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη,«ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα μπει μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται και θα μας απασχολήσει από την Κυριακή και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη – Πέμπτη».

Ενώ τόνισε πως «τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μεγάλο όγκο νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας».

Πενθήμερη κακοκαιρία με πολύ νερό – Η Θεσσαλία θα βρεθεί στο επίκεντρο
«Δυστυχώς και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel. Από Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη, Τετάρτη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Θέλει προσοχή».

Αναφορικά με τις περιοχές που θα επηρεαστούν ανέφερε πως το βαρομετρικό θα ξεκινήσει από το βόρειο Ιόνιο και θα επηρεάσει πρόσκαιρα και τη κεντρική Μακεδονία. Έπειτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τη Θεσσαλία και πιο νότια. «Και η Λαμία, αλλά και η Πελοπόννησος θέλουν προσοχή. Είναι πάλι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει σχετικά μεγάλα ύψη βροχής», κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook