Στην Εύβοια σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής προκαλώντας τεράστια προβλήματα με πλημμύρες σε σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμους.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε Θεσσαλία και Στερεά έως το απόγευμα της Τετάρτης 27/09 από την κακοκαιρία Elias –

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στη Βατερή (260 χιλιοστά), στην Ιστιαία (226 χιλιοστά) και στη Μακρυκάπα (203 χιλιοστά). Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος βροχής έως το απόγευμα της Τετάρτης 27/09.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται και αύριο και θα επηρεάσει την Αττική, τις ανατολικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές αλλά και νησιά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η πρόβλεψη του meteo για την πορεία της κακοκαιρίας Elias σήμερα το βράδυ και  αύριο Πέμπτη
Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν εκδηλωθεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης 27/09 κυρίως στη Βόρεια Εύβοια και στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του meteo.gr/EAA στη Βατερή Ευβοίας όπου μέχρι τις 08:30 έχουν καταγραφεί 198 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο κατά τη διάρκειας της Τετάρτης 27/09, θα εντοπίζονται πρωτίστως στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αττικής, Εύβοιας και Μαγνησίας και δευτερευόντως στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Χανίων.

Τα φαινόμενα σε πρώτη φάση θα επεκταθούν στα Κύθηρα, στις Σποράδες και στη Δυτική Κρήτη και σε δεύτερη φάση σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την Τετάρτη 27/09 αναβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Την Πέμπτη 28/09, τα ισχυρά φαινόμενα θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), επηρεάζοντας παράλληλα τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως περιοχές της βορειοανατολικής χώρας.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη αθροιστική βροχόπτωση (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Πέμπτης 28/09 (48ωρο). Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook