Λάσπη και νερά, καταστροφή και πλημμύρες σε σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμους άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Λίγες μέρες μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel ο Βόλος μετρά ξανά τις πληγές του,  μετά το νέο χρύπημα από την κακοκαιρία Elias .

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των δήμων της Μαγνησίας και της περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και σε ολόκληρο τον νομό.

Τα ορμητικά νερά μπήκαν στην πόλη του Βόλου χτές το Βράδυ καθώς ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει»
Μήνυμα του 112 υπενθύμισε το πρωί στους κατοίκους του Βόλου ότι βρίσκεται ακόμη σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από το γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο το 80% της πόλης είναι βυθισμένη στο σκοτάδι, όπως είπε το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ.

Στην οδό Ζάχου με Αναλήψεως χθες, το ποτάμι υπερχείλισε. Σήμερα οι εικόνες εξακολουθούν να είναι δύσκολες. Δείτε το βίντεο:


Με το φως της ημέρας κάτοικοι είδαν τα αυτοκίνητά τους μέσα στις λάσπες, είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν, επαγγελματίες είδαν τα εμπορεύματά τους να βουλιάξουν στο λασπόνερο, ενώ οι σε πολλά σημεία, ακόμη και στο κέντρο της πόλης οι δρόμοι άνοιξαν, ενώ σε σημεία που γίνονταν έργα και δεν είχαν κλειστεί τα ανοιχτά μέτωπα, προκλήθηκε μεγάλη καταστροφή.

Ολονύκτιοι απεγκλωβισμοί πολιτών
Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς.

)

Καταδρομείς της Ζ’ ΜΑΚ και Πεζοναύτες ανέλαβαν δράση βοηθώντας πολίτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα εξαιτίας των πλημμυρών. Αρκετοί ήταν οι ηλικιωμένοι που χρειάστηκαν βοήθεια και μεταφέρθηκαν από τον στρατό σε ασφαλές μέρος.


Με οχήματα και βάρκες απεγκλώβιζαν πολίτες, ενώ με σκαπτικά μηχανήματα απομάκρυναν φερτά υλικά από τους δρόμους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook