Άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν τη σορό του από την θάλασσα. Η σορός του πιλότου εντοπίστηκε μέσα στην άτρακτο του ελικοπτέρου.

Ανασύρθηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή Αχλάδι της Εύβοιας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άνδρες του Λιμενικού πραγματοποίησαν την ανάσυρσή του από τη θάλασσα το πρωί της Παρασκευής. Η σορός του άνδρα εντοπίστηκε σε 52 μέτρα βάθος, μέσα στην άτρακτο του ελικοπτέρου.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις έρευνες εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη συμμετείχε και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νίκος Αλεξίου εξήγησε ότι «οι συνθήκες χθες ήταν δύσκολες λόγω της βροχής αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι εκβάλλει κάποιος χείμαρρος στην περιοχή. «Υπήρχαν πάρα πολλά φερτά υλικά, ακόμη και κορμοί που δυσχεραίνουν ακόμα και την πλεύση των πλωτών. Υπήρχαν και στην επιφάνεια κορμοί που έκαναν πιο επικίνδυνη την πλεύση των πλωτών, αλλά το σημαντικότερο ως προς τις έρευνες ήταν το γεγονός ότι υπήρχε πάρα πολλή θολούρα λόγω των φερτών υλικών αλλά και του χειμάρρου που εκβάλλει εκεί και δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει κάτι περαιτέρω με τους δύτες. Σήμερα που είναι λίγο καλύτερες συνθήκες, παρόλο που η θολούρα που βρίσκεται μέσα στο νερό δεν έχει φύγει ακόμα, θα επιχειρήσει η μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών που βρίσκεται ήδη στο σημείο».

Ο χειριστής του ελικοπτέρου, Μιχάλης Λάμπος, ήταν 65 ετών συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους πιλότους Πολεμικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

«Ο Μιχάλης ήταν εξαιρετικό παιδί, ένας εξαιρετικός πιλότος. Βάσει αυτών που μου έλεγαν και οι αξιωματικοί του στρατού, γιατί είχε κάνει πολλές πτήσεις με αξιωματικούς και γνωρίζονταν μεταξύ τους», δήλωσε ο ξαδερφός του στο Star.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Εντοπισμός και ανάσυρση σορού άνδρα από στελέχη ομάδας ΜΥΑ του Λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου Ευβοίας.

Το χρονικό
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και μέχρι πριν λίγο είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις και για δεύτερο άτομο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook