Σοβαρές βλάβες στην τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ λόγω βλάβης στα συστήματα UPS - Η βλάβη προκλήθηκε από κεραυνούς που έπεσαν προ ημερών στην Αττική - Τα προβλήματα δεν αναμένεται να αντιμετωπιστούν πριν τα τέλη της εβδομάδας

Οι βλάβες εστιάζονται στα συστήματα σταθεροποίησης τάσης με αποτέλεσμα να είναι συνεχείς  οι αναβολές και οι  καθυστερήσεις δρομολογίων.

Αδιανόητη ταλαιπωρία βιώνουν χιλιάδες επιβάτες αμαξοστοιχιών σε όλο το δίκτυο καθώς η πτώση της τάσης του ρεύματος έχει προκαλέσει χάος σε δεκάδες δρομολόγια.

Τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο συνεχίζονται και δεν αναμένεται να αποκατασταθούν άμεσα καθώς οι βλάβες στα συστήματα UPS (σταθεροποιητές τάσης) του δικτύου του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), υποχρεώνουν τον ΟΣΕ να «κόβει» δρομολόγια.

Οι βλάβες στα UPS, προκλήθηκε από τους κεραυνούς που έπεσαν προ ημερών στην Αττική, με αποτέλεσμα η τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ να παίρνει απευθείας ρεύμα από την ΔΕΗ, το οποίο λόγω αυξομειώσεων της τάσης (και χωρίς το UPS που την σταθεροποιεί) ρίχνει το server του ΣΚΑ.

Οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ φοβούνται μήπως προκληθούν μεγαλύτερες βλάβες και καούν οι servers του δικτύου γιατί σε αυτή την περίπτωση το βραχυκύκλωμα που θα προκληθεί θα είναι πολύ μεγάλο. Όσον αφορά στα UPS, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται από την Ιταλία.

Χάος επικρατεί και στα δρομολόγια του προαστιακού με την Hellenic train να ανακοινώνει συνέχεια ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων.

«Μέχρι νεωτέρας, όλα τα δρομολόγια της γραμμής του Αεροδρομίου θα εκτελούνται μόνο μεταξύ Κάντζας- Μεταμόρφωσης (μερική κατάργηση στο τμήμα Αεροδρόμιο- Κάντζα και Μεταμόρφωση- Α. Λιόσια), λόγω βλάβης τηλεδιοίκησης στο ΣΚΑ».

Ουσιαστικά ολόκληρο το σύστημα έχει παραλύσει για ώρες καθώς ακόμα και τα δρομολόγια του μετρό χάθηκαν, χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της Hellenic train που αφορά σε δρομολόγια προς το αεροδρόμιο.

Για τους ίδιους λόγους, η αμαξοστοιχία 1305 αναχώρησε από τα Α. Λιόσια με 58 λεπτά καθυστέρηση, η 1306 από την Αθήνα με 45 λεπτά και η 1535 από το ΣΚΑ με 43 λεπτά. Επίσης η αμαξοστοιχία 882 (Αθήνα- Καλαμπάκα) αναχώρησε με 61 λεπτά καθυστέρηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook