Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως ήδη ο πρωθυπουργός ζήτησε και αποδεσμεύτηκαν αστυνομικοί από την προσωπική του φρουρά.

Ο κύβος ερρίφθη και αστυνομικοί που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν στη φύλαξη VIP και προσώπων που πλέον δεν θεωρούνται «στόχοι», μετατίθενται σε υπηρεσίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά του εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΣΚΑΙ περίπου 1.000 αστυνομικοί περιμένουν τα φύλλα πορείας για να μετακινηθούν σε μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ που πάσχουν σε ανθρώπινο δυναμικό.

Οι 1.000 περίπου αστυνομικοί μέχρι πρότινος ανήκαν στη φρουρά πρώην βουλευτών, οι οποίοι έχουν φύγει από την πολιτική ή έχουν να εκλεγούν πολλά χρόνια, στην φρουρά απόστρατων αστυνομικών, είτε στρατιωτικών και στη φρουρά επιχειρηματιών που δεν θεωρούνται «στόχοι».

Η αξιολόγηση και τελική απόφαση ελήφθη από ειδική ομάδα που συγκροτήθηκε στα μέσα Σεπτέμβρη, αμέσως μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όπου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Με εντολή μου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποδεσμεύονται 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων. Πρώτη η δική μου ασφάλεια στο μισό, αυτό θα ισχύσει για υπουργούς, βουλευτές, αξιωματούχους, αυτοί οι αστυνομικοί πρέπει να είναι στον δρόμο στα αστυνομικά τμήματα. Όσο για επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες λυπάμαι, στο εξής ας χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους».

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως ήδη ο πρωθυπουργός ζήτησε και αποδεσμεύτηκαν αστυνομικοί από την προσωπική του φρουρά.

Την ίδια ώρα, η μετακίνηση των αποσπασμένων ή διατιθέμενων αστυνομικών στη φύλαξη VIP επιχειρηματιών και πρώην πολιτικών προκαλεί γκρίνια και πονοκέφαλο στο υπουργείο, καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά αξιωματικός της ΕΛΑΣ «τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή, γιατί δεν θέλουν να τους πάρουν τους αστυνομικούς και δηλώνουν στόχοι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook