Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους προβλέπει ο μετεωρολόγος για αύριο Τρίτη και την Τετάρτη.

Το κύμα κακοκαιρίας, αν και δείχνει να κινείται γρήγορα, «είναι ικανό να προκαλέσει προβλήματα», επισημαίνει ο μετεωτορολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτηση του.

Παράλληλα κάνει λόγο για συνθήκες που οδηγούν σε πλημμυρικά επεισόδια, είτε τοπικά, είτε και πιο εκτεταμένα». .

Η κακοκαιρία αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη και την Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες, τους πολύ ισχυρούς βοριάδες, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση από σήμερα, από τον βορρά προς τον νότο, σημειώνει ο μετεωρολόγος στην ιστοσελίδα του. «Η επιδείνωση αυτή του καιρού αναμένεται να κορυφώσει τη δράση της το διήμερο Τρίτη- Τετάρτη, που θα είναι και οι πιο επικίνδυνες ημέρες της εβδομάδας», συμπληρώνει.
Το κύμα κακοκαιρίας, αν και δείχνει να κινείται γρήγορα, «είναι ικανό να προκαλέσει προβλήματα», επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Κακοκαιρία: Πού θα είναι πιο έντονα τα καιρικά φαινόμενα
Οι περιοχές που, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, επηρεάζονται περισσότερο από το κύμα κακοκαιρίας είναι η δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Εκεί αναμένουμε τον μεγαλύτερο όγκο νερού, ο οποίος δείχνει να πέφτει σε μικρό χρονικό διάστημα», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

«Περιοχές όπως το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική- κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η δυτική- κεντρική Στερεά, αλλά και η κεντρική και βόρεια Πελοπόννησος, είναι περιοχές οι οποίες ενδέχεται να ξεπεράσουν τοπικά τους 40 με 60 τόνους ανά στρέμμα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του 12ωρου, συνθήκες που οδηγούν σε πλημμυρικά επεισόδια, είτε τοπικά, είτε και πιο εκτεταμένα», συνεχίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν «επικίνδυνοι άνεμοι», ιδιαίτερα προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο για χαλαζοπτώσεις ή έντονους κεραυνούς, εξαιτίας της έντονα ασταθούς ατμόσφαιρας που θα επικρατήσει.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, σε περιοχές που βρίσκονται «από το ύψος της Λαμίας και πάνω». Αυτή η πτώση τοπικά μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τους 10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ιδιαίτερα προς τα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά της χώρας μας.

Πάντως, σημειώνει ο μετεωρολόγος, από την Πέμπτη θα ανέβει ξανά η θερμοκρασία, σε αρκετά υψηλές τιμές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook