«Έχουμε κρούσματα κοριών και σε νοσοκομεία», λέει ο γεωπόνος – εντομολόγος, Γιώργος Σιχάνης.

Ο κοριός είναι ένα έντομο «ταξιδιώτης», καθώς μεταφέρεται σε ρούχα και τσάντες και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να εξαπλώνεται από σπίτι σε σπίτι είπε ο ειδικός.

Συναγερμός σήμανε στις Υγειονομικές Αρχές της χώρας μετά την εξάπλωση των κοριών σε νοσοκομεία, ξενοδοχεία και Airbnb της Αττικής.

Όπως αποκάλυψε χθες στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος των εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, πτέρυγα ξενοδοχείου της Αττικής έκλεισε λόγω κοριών.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία. Στο στρατό τα καίγαμε αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα ξενοδοχείο με τέτοιο πρόβλημα.»
«Έχουν εισχωρήσει στα στρώματα και είναι κόστος να αλλάξεις στρώμα σε ένα δωμάτιο», τόνισε.

Ανησυχία με την αύξηση των κοριών
Ο γεωπόνος-εντομολόγος, Γιώργος Σιχάνης εξήγησε σήμερα στο OPEN ότι και αυτός και οι συνάδελφοί του δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα για τα αυξημένα κρούσματα κοριών.

Τόνισε επίσης ότι και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν περιστατικά, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί.

Για την αντιμετώπισή τους είπε ότι οι ειδικοί επιθεωρούν το χώρο και εντοπίζουν μαύρες κηλίδες και αυγά σε ορισμένα σημεία του σπιτιού, ενώ αναφέρουν ότι σε πολύ ακραίες περιπτώσεις χρειάζεται να πεταχτούν μέχρι και τα στρώματα.

Για τη μεταφορά του σημειώνει ότι ο κοριός είναι ένα έντομο «ταξιδιώτης», καθώς μεταφέρεται σε ρούχα και τσάντες και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να εξαπλώνεται από σπίτι σε σπίτι.

Στην ερώτηση εάν έχει κλείσει πτέρυγα νοσοκομείου λόγω κοριών ο γεωπόνος απάντησε ότι δεν έχει αλλά υπάρχουν περιστατικά ανθρώπων που ήταν σε νοσοκομείο και φέρουν τσιμπήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook