Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη Σύρος – Είχε πάνω του μαχαίρι και κοράνι και φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»
Ο άνδρας μπήκε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και ο νεωκόρος τον θεώρησε ύποπτο και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 24χρονο άνδρα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, Σύρο στην καταγωγή που θεωρήθηκε ύποπτος καθώς είχε στην πλάτη του ένα τεράστιο σακκίδιο και φέρεται να κινούνταν ύποπτα με τον νεωκόρο να ειδοποιεί τους αστυνομικούς.
Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που μπήκαν στην εκκλησία ακινητοποίησαν τον άνδρα ο οποίος άρχισε να φωνάζει στα αραβικά «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
Από τον έλεγχο που έκαναν πάνω του, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα τεράστιο μαχαίρι ενώ ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στο τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια διατάχθηκε από τον εισαγγελέα να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο.
Εκτός από το μαχαίρι στο σακκίδιο είχε κι ένα βιβλίο που αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν το Κοράνι αλλά όπως αποδείχτηκε ήταν ένα βιβλίο με είναι αποσπάσματα από τον Ευαγγελιστή Λουκά στα αγγλικά που όπως είπε του το έδωσαν σε μια εκκλησία
Γνωστός στις Αρχές
Ο άνδρας είναι γνωστός στις αρχές καθώς την περίοδο του Πάσχα κατά την διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεημονα, εισήλθε εντός της εκκλησίας και έψαλε διαβάζοντας το κοράνι.
Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία ενώ έγινε και διοικητική απέλαση για λόγους δημόσιας ασφαλείας.
Άλλες δύο φορές απασχόλησε με παρόμοια περιστατικά: Στον απόηχό τους, οδηγήθηκε για ψυχιατρική εξέταση, ωστόσο δεν κρίθηκε αναγκαία η κράτηση του.
Ο άνδρας ήρθε παράνομα στη χώρα μας από το Έβρο. Τον μετέφεραν στην Αθήνα και διαμένει σε ένα υπόγειο επί τους οδού Αχαρνών. Είναι παντρεμένος, με τη γυναίκα και τα παιδιά του να κατοικούν στην Τουρκία. Ο ίδιος δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, θέλει να μεταβεί στη Γερμανία και γι’ αυτό έψαχνε, όπως είπε, τον ιερέα για να τον βοηθήσει
Ολες οι Ειδήσεις
- Νέα Πέραμος: «Μου είχε πεί ότι κινδύνευε», λέει ο πατέρας του 27χρονου που απήχθη, βασανίστηκε και εκτελέστηκε με 10 σφαίρες – Σε μια δολοφονία από το παρελθόν ψάχνουν το κίνητρο των δραστών (βίντεο)
- «Βάφτιση»… «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»: Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ
- Φοβερό βίντεο για τα γενέθλια του Παναθηναϊκού: Η Κ19 αναπαράστησε την παρέλαση στην Πανεπιστημίου
- Ιωάννα Τούνη: Έκπληξη από τον σύντροφο της για τον έναν χρόνο σχέσης – Έτσι μοιάζει η ζωή με το σωστό άτομο
- Ένας Έλληνας από την Κομοτηνή και ένας Ρουμάνος συνελήφθησαν για σαμποτάζ σε γερμανικά πολεμικά πλοία – Η ανακοίνωση της Eurojust
- Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Μιλάνο – Κορτίνα 2026» ζωντανά στην ΕΡΤ, το πρόγραμμα των μεταδόσεων και οι ελληνικές συμμετοχές
- Εθνικό Απολυτήριο: Ξεκινά ο διάλογος για την αναμόρφωση του Λυκείου, δεν καταργούνται οι Πανελλήνιες – Στόχος η εφαρμογή από το σχολικό έτος 2027-2028
- Η Ορεινή Μέλισσα εξήγησε γιατί έβαλε τα κλάματα στο TikTok: Δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook