Καλλιτέχνες: Προσβλητικός και απαξιωτικός ο πρωθυπουργός
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία κάνει λόγο για προσβολή και απαξίωση των καλλιτεχνών, αλλά και για προσπάθεια εκφοβισμού.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος- Ακροάματος (ΠΟΘΑ) απαντά με ανακοίνωσή της στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Βουλή σήμερα, σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη.
«Ο πρωθυπουργός απέδωσε στον εαυτό του τα εύσημα, λέγοντας ότι με τις δικές του ενέργειες οι καλλιτέχνες ένιωσαν ασφαλείς να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές. Προσπάθησε έτσι να εκμεταλλευτεί το θάρρος που έδειξαν οι συνάδελφοί μας να ξεπεράσουν τα τραύματά τους και να βγουν μπροστά, να μιλήσουν και να βοηθήσουν τους υπόλοιπους, όταν όλοι θυμόμαστε ότι η υπουργός επαναλάμβανε σε όλους τους τόνους “όποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα” και ότι “οι καταγγελίες είναι ανώνυμες» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην υπόθεση Λιγνάδη κατηγόρησε “κάποιους καλλιτέχνες που λένε σήμερα ότι γνώριζαν, αλλά συγκάλυπταν με την ομερτά του επαγγέλματος”. Με πολύ απαξιωτικό τόνο αναφέρθηκε “στους ηθοποιούς που μαζεύονται κάτω από το υπουργείο” και ανέγνωσε αντιπαραθετικά την επιστολή στήριξης των 56 προσωπικοτήτων προς την υπουργό, προσωπικότητες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι διορισμένοι από εκείνη σε κρατικές θέσεις ή σχετίζονται με το υπουργείο Πολιτισμού.
Η προσβλητική συμπεριφορά της κυβέρνησής του προς τον κλάδο μας ξεκίνησε με την διάσημη πλέον φράση της κ. Μενδώνη “έχω εξαντλήσει την επιείκειά μου στους καλλιτέχνες” όταν της ζητούσαμε την αυτονόητη οικονομική στήριξη προς τον πληττόμενο κλάδο μας και κορυφώνεται με την παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Τον πληροφορούμε ότι οι διχαστικές του πρακτικές δεν θα βρουν πρόσφορο έδαφος. Όσο κι αν προσπαθεί να μας εκφοβίσει με την βοήθεια της πλειοψηφίας των διευθυντών των οργανισμών στους οποίους εργαζόμαστε, το αίτημα για παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού στους ανθρώπους του κλάδου μας παραμένει ισχυρό καθώς και η πλήρης κάθαρση του κλάδου μας.
Ο πρωθυπουργός απέδωσε στον εαυτό του τα εύσημα, λέγοντας ότι με τις δικές του ενέργειες οι καλλιτέχνες ένιωσαν ασφαλείς να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές. Προσπάθησε έτσι να εκμεταλλευτεί το θάρρος που έδειξαν οι συνάδελφοί μας να ξεπεράσουν τα τραύματά τους και να βγουν μπροστά, να μιλήσουν και να βοηθήσουν τους υπόλοιπους, όταν όλοι θυμόμαστε ότι η υπουργός επαναλάμβανε σε όλους τους τόνους «όποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα» και ότι «οι καταγγελίες είναι ανώνυμες».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος βρίσκεται πάντα στο πλευρό των θυμάτων και τους ευχαριστεί για τη γενναιότητά τους. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας αντιδρώντας στην αλαζονεία της κυβέρνησης, μέχρι αυτή να κατανοήσει ότι η υποχρέωσή της είναι να εργάζεται για τα συμφέροντα όλων των πολιτών.
Ολες οι Ειδήσεις
- Θρήνος στο Αγρίνιο για τον 27χρονο πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στο Γύθειο, υπηρετούσε ως υποδιοικητής
- Οκτώ συλλήψεις για τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι ο αντιδήμαρχος Πάρου, εργολάβος και δημοτικός υπάλληλος για τον ΧΥΤΑ – Οδηγούνται στον εισαγγελέα
- Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ζήτησε να σβήσουν τα καπνογόνα σε συναυλία του στο Ηράκλειο – «Δύο άνθρωποι κάηκαν δίπλα μας» (βίντεο)
- Νίνο και Ζόζεφιν έκαναν unfollow στο Instagram
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη Βρετανίδα που βρέθηκε στη βαλίτσα – Το κινητό της εξέπεμπε ακόμη σήμα – Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις της
- Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο – Κάηκαν σπίτια – Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης (βίντεο)
- Αλλάζει όνομα ένας από τους μεγαλύτερους σε πληθυσμό Δήμους της Μακεδονίας
- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους στο Ρέθυμνο – Νεκροί δύο πυροσβέστες, νέα «112» για εκκενώσεις οικισμών – Απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook