Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για την επέτειο της δολοφονίας δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.Πάνω από 3.000 αστυνομικοί σε επιφυλακή

Παράλληλα η ΕΛΑΣ αποφάσισε την απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αττική για σήμερα 1η Νοεμβρίου – Επίδειξη δύναμης θα επιχειρήσουν νεοναζιστές από όλη την Ευρώπη.

Προσκλητήριο νεοναζιστών από όλη την Ευρώπη στην Αθήνα έχει σημάνει με πρόσχημα τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του μορφώματος στο Νέο Ηράκλειο.

Είναι χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι αργά το βράδυ της Τρίτης (31/10) συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 21 Ιταλοί νεοναζιστές μετά από πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΛΑΣ από τη Europol για συντονισμένη επέλαση στη χώρα μας.

Οι 21 Ιταλοί νεοναζιστές κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και αναμένεται να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Στο μεταξύ πάνω από 3.000 αστυνομικοί έχουν διατεθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛΑΣ για τις σχετικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Σημειώνεται πως για σήμερα έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις, ωστόσο δεν αποκλείονται επεισόδια, καθώς τόσο ακροδεξιές οργανώσεις όσο και οργανώσεις της Αριστεράς αλλά και αντιφασιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο.

Ήδη από το βράδυ της Τρίτης, στη λεωφόρο Ηρακλείου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασε και η υδροφόρα της αστυνομίας «Αίαντας». Αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονται σε κομβικά σημεία του Ν. Ηρακλείου.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν οι νεοναζιστικές οργανώσεις από την Ευρώπη βρήκαν ανοιχτές θύρες από χερσαία σημεία εισόδου στη χώρα μας και εάν τελικά θα παραστούν στην συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί απόοπαδούς της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο με πρόσχημα τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του μορφώματος.

Το «παρών» στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις θα δώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως επεσήμανε με ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνοντας ραντεβού στις 18.00, στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Νοεμβρίου 2013 δυο άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ανοίγοντας πυρ εναντίον τεσσάρων ατόμων που τα φρουρούσαν, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο – των Μανώλη Καπελώνη, Γιώργου Φουντούλη – και τον σοβαρό τραυματισμό ενός.
Την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» με ηλεκτρονική προκήρυξη σε USB στικάκι εντός φακέλου ο οποίος βρέθηκε στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 16 Νοεμβρίου του 2013.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook