Εν αναμονή αύριο από την ΕΜΥ για την έκδοση έκτακτου δελτίου αναφορικά με την επερχόμενη κακοκαιρία. Σε επιφυλακή η Πολιτική προστασία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει αύριο, Πέμπτη (02.11.23) η ΕΜΥ, ενώ η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την εκδήλωση έντονων φαινομένων το προσεχές Σάββατο, 4 Νοεμβρίου.

«Αύριο στη μία το μεσημέρι η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού», τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Live News.

«Έχω ζητήσει να γίνει μια σύσκεψη όλων των συναρμοδίων φορέων. Θα εκτιμήσουμε τι θα γίνει και πού θα φτάσουν αυτά τα φαινόμενα. Έχουμε πλημμύρες στο Μιλάνο και Ντουμπάι. Είναι προφανές πως η κλιματική κρίση είναι εδώ. Η Πολιτική Προστασία έχει ευθύνη και από αυτό το νομοσχέδιο την παίρνει, γιατί μπορεί να βλέπει πού γίνονται και εάν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα. Η δομή των αρμοδιοτήτων θα είναι απλοποιημένη στο νέο νομοσχέδιο ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Υπάρχουν κακοτεχνίες, μπαζωμένα ρέματα και τώρα θα έρθουμε να προσπαθήσουμε να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα».

Σε σχέση με τον Κηφισό, ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως δεν είχε αρμοδιότητα να πάει αλλά πήρε έγκριση από τον πρωθυπουργό.
«Δεν είχα αρμοδιότητα να πάω, αλλά είχα αρμοδιότητα να προστατεύσω τον κόσμο και την κοινωνία και το έκανα μετά από έγκριση της κυβέρνησης. Με τη δυνατότητα να κηρύξω την περιφέρεια Αττικής και τους δήμους με το ”κατεπείγων”, μπήκαν εργολάβοι και καθαρίζουν ρέματα. Μπορεί τα μεγάλα έργα να ξεκινούν πιο δύσκολα αλλά αυτά είναι ένα πρώτο βήμα. Μπορώ να εγγυηθώ πως θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να προστατέψουμε τους πολίτες».
Ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως η Πολιτική Προστασία είναι ένα σύνολο προσπαθειών για να διασωθεί ο κόσμος και όπως είπε χαρακτηριστικά: «θα παλέψουμε για αυτό χωρίς να μείνουμε άπραγοι».

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποίησε για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει στη χώρα μας το Σάββατο εκφράζοντας την ανησυχία του, για πλημμύρες (Δείτε εδώ την ανάρτηση του με χάρτες).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook