Επεισόδια σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης με αφορμή την επέτειο των 10 ετών από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα των Φουντούλη-Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 41 προσαγωγές, από την περιοχή του Νέου Ηρακλείου, την πλατεία Βικτωρίας, όπου νωρίς το απόγευμα, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.
Επί ποδός παραμένουν οι δυνάμεις της αστυνομίας.

Στο Μοναστηράκι, ομάδες ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών,προερχόμενες από τις συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν στο Νέο Ηράκλειο, συγκρούστηκαν,και διαλύθηκαν με χημικά,από την Αστυνομία.


Μάλιστα, στον σταθμό Πευκάκια υπέστησαν φθορές 3 καρταναγνώστες στις πύλες εισόδου – εξόδου του σταθμού και στον σταθμό Μοναστηράκι θραύση υαλοπινάκων σε έναν συρμό.

Παράλληλα, συνελήφθησαν έξι άτομα στην περιοχή βραχάκια στην Ακρόπολη που άναψαν πυρσούς.

Μάλιστα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο με πολύ άγριες συμπλοκές εντός των συρμών του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου

Η κυκλοφορία των συρμών στον σταθμό Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού διεξάγεται κανονικά.


Υπενθυμίζεται το μεσημέρι, με απόφαση της ΕΛΑΣ απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις σε όλη την Αττική ενώ κλειστοί παρέμειναν από τις 14:00 οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού.

Οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού διέρχονταν από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.
Παρά την απαγόρευση, είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο για την επέτειο θανάτου των 2 μελών της Χρυσής Αυγής. Στο Νέο Ηράκλειο για τον κίνδυνο των επεισοδίων βρίσκονταν σχεδόν 2.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έσπευσαν και στον σταθμό του Νέου Ηρακλείου ενώ στον αέρα βρίσκονταν και drone της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή:ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook