Εντονα πλημμυρικά φαινόμενα, από την σφοδρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε στην Πάτρα. «Πήρε φωτιά» το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής. Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Η ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί Πέμπτη 2/11/2023 στην Πάτρα, προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο της πόλης και στην περιφέρεια.

Η οδός Αγίου Ανδρέου, μετατράπησε σε «λίμνη» με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα και να φτάνει μέχρι τις εισόδους καταστημάτων. Ανάλογη η κατάσταση και σε άλλους κεντρικές οδικές αρτηρίες, με την κυκλοφορία των οχημάτων να πραγματοποιείται με δυσκολία.


Δεκάδες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, τόσο στο κέντρο όσο και στα περίχωρα της πόλης.

Ενδεικτικό της κατάστασης το βίντεο αναγνώστη του pelop.gr, από την περιοχή του Λαδόπουλο πλησίον των εγκαταστάσεων του ΣΕΓΑΣ.


Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε το πρωί της Πέμπτης τους οδηγούς που κινούταν στην ΕΟ Πατρών -Αθηνών, στο 161 χλμ στο Διακοπτό, η οποία έκλεισε λόγω λασπορροής από το βουνό, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης.
Οι οδηγοί που έφταναν στο σημείο έπρεπε να επιστρέψουν στην Πάτρα.

Στο μεταξύ μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε το πρωί της Πέμπτης τους οδηγούς που κινούταν στην ΕΟ Πατρών -Αθηνών, στο 161 χλμ στο Διακοπτό, η οποία έκλεισε λόγω λασπορροής από το βουνό, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης.

Οι οδηγοί που έφταναν στο σημείο έπρεπε να επιστρέψουν στην Πάτρα.
Η κυκλοφορία διεκόπη και στο 80ο χιλιόμετρο, στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα, και στην περιοχή Μετόχι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων, κυρίως από φορτηγά και νταλίκες.
Μετά από εργασίες, η κυκλοφορία προς την Αθήνα διεξάγεται πλέον με αμφιδρόμηση στο αντίθετο ρεύμα.
Στο 80ο χιλιόμετρο στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι η κυκλοφορία των οχημάτων, παραμένει αποκλεισμένη.
Επίσης στην Επαρχιακή Οδό Αιγίου- Δερβενίου- Μαμουσιάς σε διάφορα σημεία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω κατολίσθησης χωμάτων και φερτών υλικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook