Η 40χρονη Ρία παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από λεωφορείο που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το φρικτό τροχαίο με θύμα τη 40χρονη γυναίκα, μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών, έγινε χτες στη Θε4σσαλονίκη με ένα αστικό λεωφορείο της γραμμής να μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα και να παρασύρει την οδηγό της μοτοσικλέτας που βρήκε ακαριαίο θάνατο.

«Δεν ξέρω, δεν ξέρω… Εμένα το παιδί μου το κυνήγησε το αυτοκίνητο (λεωφορείο) να το σκοτώσει. Εγώ μόνο αυτό ξέρω. Τίποτα δεν μας είπαν, τίποτα δεν μας είπαν, μόνο ότι μας το σκοτώσανε», είπε η μητέρα της 40χρονης.
«Τα συλλυπητήρια μου ό,τι και να πεις», είπε κλαίγοντας ο πατέρας του οδηγού λεωφορείου, που είναι κι αυτός συντετριμμένος για το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε ο γιός του

«Την κυνηγούσε ο χάρος»
Είναι ελάχιστα λεπτά μετά την θανατηφόρα σύγκρουση. Η 40χρονη κείτεται νεκρή πάνω στην άσφαλτο δίπλα από το σμπαραλιασμένο μηχανάκι της. Λίγα μέτρα πιο κάτω το μοιραίο λεωφορείο που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, χτύπησε μετωπικά το μηχανάκι, σκοτώνοντας ακαριαία την άτυχη οδηγό.

«Είχε ένα ηλεκτρικό μηχανάκι και πήγαινε σιγά – σιγά. Πήγαινε σιγά – σιγά το παιδάκι μου και ήρθε ο άλλος από απέναντι και το σκότωσε. Το σκότωσε. Δεν ξέρω αν υπήρχε πιο προσεκτική οδηγός από αυτήν. Δεν ξέρω, την κυνηγούσε ο χάρος», είπε η μητέρα της Ρίας.

Η 40χρονη Ρία ήταν μητέρα ενός 3χρονου κοριτσιού.

«Είχε 2,5 χρονών κοριτσάκι να μεγαλώσει. Πού είναι το παιδί μου για να μεγαλώσει το παιδί της;», συμπλήρωσε.

Το χρονικό της τραγωδίας
Μεσημέρι Τετάρτης, η 40χρονη Ρία μιλάει με βιντεοκλήση με την κορούλα της λίγο πριν σχολάσει από την εργασία της. Στις 15:00 αποχαιρετά τους συναδέλφους της και φεύγει για να πάει σπίτι με το μηχανάκι της.

«Μικρό δηλαδή ήταν ίσα – ίσα για να πηγαινοέρχεται στη δουλειά. Αλλά ήταν συνεπής και προσεκτική. Δεν έτρεχε ποτέ. Φορούσε κράνος πάντα. Ήταν υπόδειγμα», είπε συνάδελφος της 40χρονης.

Το αστικό λεωφορείο βγαίνει από τον σταθμό του ΟΣΕ με κατεύθυνση το κέντρο. Αντί όμως να στρίψει αριστερά, στρίβει δεξιά αιφνιδιάζοντας τους επιβάτες. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον οδηγό γειρτό στο τιμόνι και το λεωφορείο να κινείται ανεξέλεγκτα.

«Εδώ ήμασταν γωνία. Έπρεπε να πάει άλλο δρόμο. Ανάποδα πήγε. Εμείς κοιτάμε και ο οδηγός ήταν πάνω στο τιμόνι. Λέω ανακοπή κάτι», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο οδηγός του λεωφορείου χάνει τον έλεγχο του οχήματος, περνά στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούεται αρχικά με ένα μαύρο αυτοκίνητο και εν συνεχεία καρφώνεται σχεδόν ταυτόχρονα πάνω στο μηχανάκι της 40χρονης και ένα ταξί. Ο θάνατος για την οδηγό της ηλεκτροκίνητης μοτοσικλέτας ήταν ακαριαίος.
«Αυτός μπήκε μέσα στο λεωφορείο για να σταματήσει. Σπάσαμε το τζάμι, μπήκε μέσα και το σταματήσαμε. Η κοπέλα ήταν με μηχανή, ένα ταξί. Κι ένα μαύρο άλλο αμάξι. Ο οδηγός ήταν έτσι πάνω στο τιμόνι», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Μια νεκρή και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός αυτού του σοκαριστικού τροχαίου που σημειώθηκε στις 3 και τέταρτο το απόγευμα, στην οδό Μοναστηρίου, μπροστά από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

«Έκανα το δρομολόγιο και βρέθηκα στο νοσοκομείο»
Ο πατέρας του οδηγού του μοιραίου λεωφορείου μιλά στην κάμερα του LIVE NEWS και τον Άγγελο Λαμπίδη μουδιασμένος ακόμη από όλα όσα έχουν συμβεί.

«Το μόνο που ξέρω είναι που μίλησε η γυναίκα του με τον Χρήστο και του είπε «έκανα το δρομολόγιο και βρέθηκα στο νοσοκομείο». Οδηγούσε και δεν κατάλαβε τίποτα. Πώς έγινε».

Ο 43χρονος υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με τις αρμόδιες Αρχές να αναμένουν την κατάθεσή του, ώστε να λύσουν το γρίφο της μοιραίας διαδρομής.

«Κάνουν εξετάσεις. Δεν ξέρω να είχε τίποτα. Χρόνια οδηγός του ΟΑΣΘ. Πολύ προσεκτικός. Δεν ξέρω τι να πω αλήθεια», είπε ο πατέρας του οδηγού.

«Η συνάδελφος μου η Ελευθερία, ένα γελαστό και υπέροχο κορίτσι, ήρθε σήμερα στη δουλειά, δούλεψε, μίλησε με βιντεοκλήση με το 3,5 ετών κοριτσάκι της, μας χαιρέτησε στις 3 και έφυγε να πάει σπίτι της. Ένα λεωφορείο καρφώθηκε πάνω της, σκοτώνοντας την ακαριαία… Χαιρετηθήκαμε, είπαμε τα λέμε αύριο… και αύριο θα πάμε στην κηδεία της. Απίστευτο, απλά. Μόλις είχε φύγει από τη δουλειά. 20 δευτερόλεπτα να καθυστερούσε», αναφέρει σε ανάρτησή του συνάδελφος της 40χρονης.

14 χρόνια δουλεύει στον ΟΑΣΘ ο 43χρονος οδηγός του λεωφορείου που φέρεται να εμφάνισε απώλεια συνείδησης κι έτσι να προκλήθηκε το σοκαριστικό αυτό δυστύχημα.

Ο πατέρας του μοιραίου οδηγού λεωφορείου στο Live News
Ο κ. Αρσενιάδης μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για την μητέρα της 40χρονης που έχασε το παιδί.

«Πιο πολύ για την μάνα της στενοχωριέμαι που έχασε το παιδί της. Τον πόνο της δεν μπορεί να τον καταλάβει κανένας. Μόνο αυτός που χάνει καταλαβαίνει».

Τι συνέβη με τον οδηγό του λεωφορείου
Ο Γιάννης Δήμκας, πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΘ, μίλησε στο Live News κι ανέφερε ότι σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ο οδηγός του λεωφορείου.

«Κάθε πέντε χρόνια είμαστε υποχρεωμένοι να περνάμε από ιατρικές εξετάσεις για να ανανεώνουμε τα επαγγελματικά διπλώματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook