Πρόταση-«καταπέλτη» σε βάρος του πατέρα Αντώνιου για ασελγείς πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές κατά δύο ανήλικων αγοριών που τον είχαν καταγγείλει.

Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντωνίου, ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στην υπόθεση των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης δύο νέων ηλικίας σήμερα 19 και 15 ετών, ζητά με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός.

Όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθεί σε δίκη με βάση το υλικό της δικογραφίας που συγκεκντρώθηκε που αφορούσε στις καταγγελίες για ασελγείς πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανήλικων φιλοξενούμενων στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός προτείνει ο Πατέρας Αντώνιος να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του, σημειώνει ότι «ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων»

Ο πατήρ Αντώνιος στην απολογία του είχε αρνηθεί το κατηγορητήριο και είχε κάνει λόγο για σκευωρία. Όπως σημειώνει ο Εισαγγελέας στην πρότασή του «ο κατηγορούμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα, ο οποίος έπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία. Όμως οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό» ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Την τελική απόφαση για το εάν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή όχι ο πατήρ Αντώνιος θα τη λάβει το προσεχές διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας παράλληλα προτείνει να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εγγυοδοσίας και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα , που είχαν είχε επιβληθεί στον ιδρυτή της «Κιβωτού» μετά την απολογία του έως ότου διεξαχθεί η δίκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook