Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια. Αισθητός σε Αττική, Βοιωτία, Κορινθία και η Αργολίδα. Το επίκεντρο του σεισμού , που σημειώθηκε στι 8.26 το πρωί, εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας και το εστιακό βάθος στα 14,2 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός υπολογίζεται στα 5,3 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός εκτός από […]

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια. Αισθητός σε Αττική, Βοιωτία, Κορινθία και η Αργολίδα.

Το επίκεντρο του σεισμού , που σημειώθηκε στι 8.26 το πρωί, εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας και το εστιακό βάθος στα 14,2 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός υπολογίζεται στα 5,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός εκτός από την Αττική, στη Βοιωτία, ακόμη και στην Κορινθία και την Αργολίδα
Επτά λεπτά αργότερα σημειώθηκε από το ίδιο εστιακό κέντρο σεισμός 3,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5χλμ. ο οποίος επίσης έγινε αισθητός σε περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό υπάρχουν ζημιές σε καταστήματα που έπεσαν ράφια και έχουν γίνει κατολισθήσεις σε δρόμους κοντά στο επίκεντρο, στο χωριό Πύλι, το χωριό Προκόπι. Στον δρόμο Κακιά Σκάλα στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου έχει κλείσει ο δρόμος. Επίσης έχουν έχουν καταγραφεί ζημιές σε επιχειρήσεις που έχουν σπάσει τζάμια κυρίως στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο.

Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε επικοινωνία που είχε πριν από λίγο με evima.gr, τόνισε πως, «η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στην Εύβοια, έχουν ακολουθήσει αρκετοί μετασεισμοί ωστόσο αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν είμαστε όμως βέβαιοι πως ο σεισμός αυτός ήταν ο κύριος σεισμός μπορεί να έχουμε και μεγαλύτερο».

Στην συνέχεια ανέφερε πως, «η περιοχή έχει δώσει ξανά τέτοιο σεισμό, αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο».

Ο Γενικός Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Αθανάσιος Γκανάς, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, που έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

«Ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ ήταν επιφανειακός σεισμός με βάθος 14 χιλιόμετρα, στην περιοχή του Προκοπίου. Υπάρχει μία μικρή λεκάνη στην οποία υπάρχει αυτό το ρήγμα. Το εν λόγω ρήγμα έχει χαρακτηριστικά οριζόντιας ολίσθησης, άρα δεν υπάρχει ένα μεγάλο ρήγμα το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει σεισμό κοντά στο 6 και τα λοιπά. Αυτό είναι ένα καλό στοιχείο άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε αρχικά.

Για την έξαρση που έχουν οι σεισμοί τον τελευταίο καιρό, ο κ. Γκανάς ανέφερε πως, «ο σημερινός σεισμός δεν έχει σχέση με αυτόν που έγινε στον Κορινθιακό, είναι αρκετά μακριά, ούτε με τα Καλάβρυτα ή τα Στείρα ή με άλλους σεισμούς. Δεν έχει σχέση με σεισμούς στην Αθήνα».

«Είναι σπάνιο φαινόμενο να έχουμε μικροσεισμικές ακολουθίες αλλά έχει παρατηρηθεί και άλλη φορά. Και στο Κρητικό πέλαγος είχαμε και στην Κάσο σεισμούς. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σεισμικότητας στην Ευρώπη, οπότε είναι κάτι σύνηθες. Έχει να γίνει 2 χρόνια σεισμός πάνω από 6 Ρίχτερ. Υπάρχουν περίοδοι που είχαμε μεγαλύτερα διαστήματα για μεγάλους σεισμούς. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν είναι ο κύριος σεισμός θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες», επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Γκανάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook