Ανησυχία από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την Βόρεια Εύβοια, και συγκεκριμένα το Προκόπι, στο Δήμο Μαντουδίου. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Καντζούρα, κάτοικοι αλλά και μαθητές βγήκαν στου δρόμους.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύει το evima.gr από το Μαντούδι μετά από τα 5,2 Ρίχτερ, όπου καταστήματα είδαν τα ράφια τους να… πηγαινοέρχονται ενώ στα σχολεία οι μαθητές αμέσως βγήκαν από τις αίθουσες.


Ο σεισμός σύμφωνα με τους κατοίκους της Εύβοιας ήταν ισχυρός αλλά είχε και διάρκεια κι αυτό τον έκανε ακόμα πιο τρομακτικό. Μάλιστα, έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για την ώρα είναι αρκετά επιφυλακτικές, καθώς μελετούν το φαινόμενο.
Τόσο στα σχολεία όσο και σε σπίτια και καταστήματα, μαθητές και κάτοικοι βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους υπό τον φόβο μίας νέας σεισμικής δόνησης.


Όπως ανέφερε στο evima.gr o αντιδήμαρχός Μαντουδίου Γιάννης Καντζούρας, «ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και είχε διάρκεια μεγάλη, όλοι έχουν βγει στους δρόμους, ο κόσμος τρέμει στο ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού».
Φοβάμαι πως θα έχουμε πολλές ζημίες είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου στο evima.gr.

Επίσης μιλώντας ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου στην ΕΡΤ είπε ακόμα ότι δεν θα λειτουργήσουν, τουλάχιστον για σήμερα τα σχολεία:

«Κοιτάμε τα σχολεία πρώτα και τους χώρους που έχει κόσμο. Ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για τους δρόμους. Θα ενημερώσουμε τους διευθυντές των σχολείων να φύγουν τα παιδιά».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτή την στιγμή γίνεται καταγραφή των ζημιών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook