Απίστευτες εικόνες έρχονται από τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην Ξάνθη

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε το σύντομο αλλά εξαιρετικά έντονο πέρασμα της κακοκαιρίας από την Ξάνθη, το Σάββατο (04/11), καθώς ένας ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητα!

Δεκάδες πτώσεις δέντρων, ΙΧ που καταπλακώθηκαν από πτώσεις κλαδιών, καταστροφές σε οροφές σπιτιών και ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και υλικές ζημιές στα γήπεδα της ΕΠΣ, είναι μόλις μερικά από αυτά που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία, στην Ξάνθη σύμφωνα με το xanthinea.gr .

Οι ουρανοί άνοιξαν λίγο πριν το μεσημέρι, με έναν ανεμοστρόβιλο να κάνει την εμφάνισή του διασχίζοντας ένα μικρό τμήμα της Ξάνθης, προκαλώντας ωστόσο μεγάλες καταστροφές.

Στον χώρο στάθμευσης οχημάτων έξω από το super market Lidl, στην ανατολική είσοδο της πόλης, ο ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε δύο ΙΧ αυτοκίνητα, δημιουργώντας πρωτόγνωρες εικόνες. Πολίτες που αντίκρισαν το συμβάν δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Σε μικρή απόσταση και επί της οδού Γ. Κονδύλη, στον γνωστό δρόμο με τα πλατάνια της Ξάνθης, ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε δεκάδες πτώσεις κλαδιών, τα οποία έπεσαν πάνω στον δρόμο ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Πτώσεις δέντρων και κλαδιών καταγράφονται σε δεκάδες σημεία της Ξάνθης, με ένα δέντρο μάλιστα να πέφτει πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητο, προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές.

Ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε κεραμίδια σκεπών, ενώ παρέσυρε αντικείμενα από μπαλκόνια οικοδομών, τα οποία κατέληξαν πάνω στο πεζοδρόμιο.

Οι ζημιές δεν περιορίστηκαν μόνο στο αστικό κομμάτι, αλλά αντιθέτως τις πληγές τους μετρούν ήδη οι αγρότες της Ξάνθης αρκετοί εκ των οποίων υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τους θυελλώδεις ανέμους.

Από την Παρασκευή η Πολιτική Προστασία της Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των πολιτών και ζητώντας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Πηγή: xanthinea.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook