Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το «σέλας» προκλήθηκε έπειτα από ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα

Ο ουρανός έγινε κατακόκκινος σαν να είχε ξεσπάσει ένα πύρινο μέτωπο, αλλά στην πραγματικότητα ήταν το Βόρειο Σέλας που έδωσε εντυπωσιακές εικόνες

Οι επιστήμονες το είχαν προβλέψει αλλά κανείς δεν πίστευε στα μάτια όταν το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό και από τη χώρα μας.
Το φαινόμενο που ήταν εξαιρετικά σπάνιο «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό στη Βόρεια Ελλάδα.Συγκεκριμέναμφανίστηκε στον ουρανό της θεσσαλονίκης των Σερρών, της Ξάνθης και σε πολλά σημεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς μίλησε για τη σπάνια και ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα που προκάλεσε το σχηματισμό σέλαος ακόμα και στη Θράκη παραπέμποντας σε ένα θέαμα που θύμιζε έντονα το Βόρειο Σέλας.

Ο Θοδωρής Κολυδάς μιλά για το σπάνιο φαινόμενο που έγινε ορατό και στη χώρα μας και εξηγεί πως έγινε από μία ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα επιπέδου G3 που επηρέασε την Ευρώπη.

Κατά το παρελθόν έχει εμφανιστεί κι άλλες φορές στη χώρα μας, ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη που έγινε ορατό ακόμη και από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, η ημερομηνία που μνημονεύεται ακόμη είναι η 25η Οκτωβρίου του 1870 όταν έγινε ορατό και στην Αθήνα.
Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook