Πως συνέβη η τραγωδία με το 4 μηνών βρέφος που βρήκε ακαριαίο θάνατο στο Βόλο. Τι λέει με σπαραγμό ο πατέρας του βρέφους.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Βόλο με το φοβερό τροχαίο με θύμα ένα κοριτσάκι 4 μηνών να πεθαίνει στην άσφαλτο όταν μια μοτοσικλέτα χτύπησε στο δρόμο τον παππού του που το κρατούσε στην αγκαλιά του.

Στο αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το LIVE NEWS από τη θανατηφόρα παράσυρση το βράδυ Σαββάτου στο κέντρο του Βόλου, φαίνονται καθαρά τα όσα συγκλονιστικά έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα όταν η μοτοσικλέτα χτύπησε τον παππού.


Η μοτοσικλέτα πέφτει με ταχύτητα πάνω σε παππού που διασχίζει τον δρόμο κρατώντας το εγγόνι του στην αγκαλιά. Το μωρό πετιέται στον αέρα και χτυπά με δύναμη πάνω στο κράσπεδο.

Από τη μετωπική σύγκρουση, το 4 μηνών μωρό σκοτώνεται και ο 53χρονος παππούς του τραυματίζεται.

«Άκουσα ένα μπαμ, βγήκα έξω, είδα μια γιαγιά να τρέχει από το τραπέζι έξω στον δρόμο, να παίρνει ένα μωρό αγκαλιά, το οποίο ήταν ήδη μελανιασμένο», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Οι γονείς του βρέφους βρίσκονται στο πεζοδρόμιο. Έχουν δει μπροστά στα μάτια τους τον φρικαλέο τρόπο με τον οποίο το παιδί τους παρασύρεται και τραυματίζεται θανάσιμα από τη μοτοσικλέτα.

Ο πατέρας τρέχει και σηκώνει από την άσφαλτο την τραυματισμένη κορούλα του όσο ο παππούς σηκώνεται και, σε κατάσταση αμόκ, προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί.

Στο σημείο μαζεύεται κόσμος μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει την ανείπωτη τραγωδία που μόλις έχει συντελεστεί.

«Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε» – Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους
Ο πατέρας του τεσσάρων μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του όταν μοτοσικλέτα έπεσε με ταχύτητα πάνω στον παππού του, ο οποίος τον κρατούσε αγκαλιά, μιλά στο LIVE NEWS.

«Είμαι συντετριμμένος εγώ και η οικογένειά μου. Δεν υπάρχουν λόγια. Έχουμε δικηγόρο και έχει αναλάβει όλα τα διαδικαστικά. Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε».

Η κηδεία του μωρού αναμένεται να γίνει αύριο.

Προσπαθούσαν 1.5 ώρα οι γιατροί – Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση η αιτία θανάτου
Επί μιάμιση ώρα οι γιατροί προσπαθούσαν να το κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς το μωρό που έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι δεν τα κατάφερε.

«Πρόκειται για ένα βρέφος καλής ανάπτυξης χωρίς κάποια διαμαρτία ανά την ανάπτυξή του, το οποίο όμως έφερε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πτώση εξ’ ύψους και πρόσκρουση της κεφαλής επί ανενδότου επιφανείας, δηλαδή επί του οδοστρώματος. Δεν υπήρχε κάποιο άλλο εύρημα παρά μόνο αυτή η βαρεία κάκωση κεφαλής. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Το παιδί διεκομίσθη στο νοσοκομείο, εκεί έγιναν οι προσπάθειες που έγιναν, που όφειλαν οι γιατροί να κάνουν, όμως δεν είχε κανένα νόημα διότι το παιδί είχε ήδη καταλήξει. Το σημάδι που είχε στο πρόσωπό του ήταν από το σημείο το οποίο προσέκρουσε η κεφαλή του στο οδόστρωμα», σημειώνει η Χρυσαυγή Κούση στο MEGA, η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του βρέφους.

«Πετάχτηκε μπροστά μου ο παππούς»
Αύριο θα απολογηθεί ο 33χρονος οδηγός της μηχανής, ο οποίος στην πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς υποστήριξε πως έφταιγε ο παππούς με το μωρό που πετάχτηκαν στον δρόμο, μην μπορώντας να αντιδράσει.

«Πετάχτηκε μπροστά μου ο παππούς με το μωρό αγκαλιά. Έκανα ελιγμούς για να τους αποφύγω, έχασα όμως τον έλεγχο και τους παρέσυρα».

Η κατηγορία που τον βαραίνει είναι της επικίνδυνης οδήγησης. Υπάρχει μάρτυρας μάλιστα που κατέθεσε ότι είδε τον αναβάτη της μηχανής να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος, πολύ πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου και με βάση τον νέο ΠΚ εφόσον προέλθει θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική.

Η μηχανή, μετά την σφοδρή σύγκρουση, εξακολούθησε να κινείται χωρίς τον αναβάτη. Σύμφωνα με την εκτίμηση και από τις αναλύσεις που έγιναν, η μοτοσικλέτα εκτιμάται ότι κινούνταν με 45 – 55 χλμ/ ώρα.

Όπως υπογράμμισε ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης, Γιώργος Καραμέρης, «έγιναν πράγματα λάθος, το ένα πίσω από το άλλο», τα οποία οδήγησαν στο δυστύχημα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook