Νέο Ηράκλειο: Συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή της η ΕΛΑΣ στον τραυματισμό της 16χρονης (video)
Έντονη είναι η αντιπαράθεση σχετικά με τον τραυματισμό της 16χρονης αντιφασίστριας στο Νέο Ηράκλειο, το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου, με την Ελληνική Αστυνομία να υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται στο γεγονός.
Την ίδια ώρα, η μητέρα της ανήλικης και η γιατρός που ήταν μεταξύ των θεραπόντων που έσπευσαν να βοηθήσουν τη 16χρονη τραυματία, υποστηρίζουν ότι ξυλοκοπήθηκε από άνδρες της ΟΠΚΕ.
«Όσοι την είδαμε, είπαμε ότι είχε σημάδια από γκλοπιές» τόνισε η παθολόγος Ελένη Μπάγια προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί συμπεριφέρονταν στην κοπέλα σαν να ήταν ο θύτης και όχι το θύμα. «Ήρθαν και της πήραν το κινητό και είπαν ότι διενεργείται έρευνα».
Η μητέρα της ανήλικης υποστηρίζει πως οι γιατροί που εξέτασαν την κόρη της, όπως και ιατροδικαστής, πιστοποίησαν πως το παιδί ξυλοκοπήθηκε, ενώ σημειώνει πως όταν ρώτησε γιατί το παιδί αντιμετώπιζε ενδεχόμενο σύλληψης, από την αστυνομία έλαβε απάντηση πως “ενοχοποιήθηκε” από το ντύσιμό της που προσιδίαζε με της ομάδας που επιτέθηκε σε ενστόλους.
Αναφέρει πως παρότι αρχικά της είπαν πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο σύλληψης, τελικά έλαβε αντίθετη ενημέρωση ενώ το κορίτσι ήταν στη ΜΕΘ εξαιτίας των τραυμάτων που έφερε στο κεφάλι.
Παράλληλα, η μητέρα της 16χρονης αναφέρεται στη συμπεριφορά των γιατρών που δεν είχαν διάθεση να την ενημερώσουν επίσημα για την κατάσταση της υγείας της κόρης.
Οικονόμου: Δύο έρευνες σε εξέλιξη
Για περιστατικό με τον τραυματισμό 16χρονης μίλησε στο MEGA και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε πως αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες για το περιστατικό.
«Τρέχουν δύο έρευνες, η πρώτη είναι στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ με τη θέση των αστυνομικών να είναι ότι δεν είχαν την παραμικρή επαφή και εμπλοκή στον τραυματισμό της 16χρονης, και αυτό προκύπτει από μάρτυρες και άλλα στοιχεία που έχουν βρεθεί. Ίσα ίσα ήταν από πάνω της, τη βοήθησαν και φώναξαν το ΕΚΑΒ».
Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η έρευνα της Δικαιοσύνης, την οποία διέταξε ο εισαγγελέας, «που είμαι βέβαιος ότι θα εξετάσει ενδελεχώς όλα τα στοιχεία που υπάρχουν».
«Η κοπέλα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή. Η γιατρός κατέθεσε την εκδοχή της κοπέλας. Εμεί λέμε αυτά που μέχρι στιγμής έχουν περιέλθει σε γνώση μας, χωρίς να έχουν αμφισβητηθεί από οποιοδήποτε άλλο υλικό, οπτικό ή μαρτυρία, πλην της εκδοχής που έδωσε η ίδια η κοπέλα» απάντησε για τα όσα υπογράμμισε η παθολόγος που εξέτασε την 16χρονη στα Επείγοντα του νοσοκομείου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η Χαρά Κοντοχρήστου πατάει γκάζι στο Allwyn Game Time
- ERTFLIX: Αφιέρωμα στην εμβληματική Μαρία Κάλλας – Από σήμερα, Παρασκευή 11/9 έως και την Κυριακή 20/9
- «Live News»: Ρεκόρ τετραετίας στην τηλεθέαση
- Αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου ο Κασιδιάρης – “Θα κατέβει στις εκλογές” λέει η δικηγόρος του
- Γιώργος Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του τραγουδιστή – Σήμερα στον εισαγγελέα οι δύο γιατροί – Οι αντιφάσεις, οι μαρτυρίες , τι λένε οι ειδικοί για την πλασμαφαίρεση
- Το showcar της McLaren και η θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna τρέχουν live στο ΟΑΚΑ στις 3 Οκτωβρίου
- Επεισόδιο με καταδίωξη μηχανής με ΙΧ στην Πέτρου Ράλλη κατέληξε σε καβγά με ξύλο μεταξύ των οδηγών – Ένας τραυματίας και πέντε προσαγωγές – Βίντεο
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook