Σε αιματηρή συμπλοκή με ο νεκρό έναν 17χρονο κατέληξε η άγρια καταδίωξη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Βοιωτία.

Σε αιματηρή συμπλοκή με έναν 16χρονο νεκρό κατέληξε η άγρια καταδίωξη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Βοιωτία.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, περιπολικό ακολουθούσε ύποπτο όχημα και μετά από άγρια καταδίωξη, στην περιοχή της Βοιωτίας, το όχημα ακινητοποιήθηκε. Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο στους επιβαίνοντες, δέχθηκαν επίθεση και ένας εξ αυτών προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο ενός αστυνομικού. Το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η σφαίρα να χτυπήσει τον άνδρα, ο οποίος έχασε την ζωή του ακαριαία. Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα στο ύποπτο αυτοκίνητο επέβαιναν 3-4 άτομα, κατά πληροφορίες όλοι ανήλικοι, εντοπίστηκε στην Αλίαρτο. Το ύποπτο όχημα τελικά εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο στο Λεοντάρι όπου ο οδηγός του φέρεται, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, να έπεσε σε σταθμευμένο ΙΧ και να ακινητοποιηθεί.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία αναφέρεται ότι για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. βραδινές ώρες του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου, από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου εντοπίστηκε όχημα, στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα επί της Επαρχιακής Οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.

Λόγω του υψηλού κινδύνου του περιστατικού, ενημερώθηκαν μέσω του Κέντρου Άμεσης Δράσης, να συνδράμουν και επιπλέον δυνάμεις με σκοπό τον εντοπισμό και έλεγχο του οχήματος.

Στη συνέχεια ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., που περιπολούσε στην περιοχή, κατάφερε να εντοπίσει το όχημα που διέφευγε τον έλεγχο, στη διασταύρωση Καναβαρίου στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς – Θηβών.

Ο οδηγός ωστόσο και πάλι δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται.

Το άτομο μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Θηβών όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θανάσιμα τραυματισμένο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook