Ανατροπή με νέα δεδομένα στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου με έναν εκ των καταγγελλόντων ανηλίκων να ανακαλεί αλλά η μητέρα του να διαψεύδει.

Λίγο μετά την πρόταση του Εισαγγελέα για παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη, , την εμφάνισή τους έκαναν δύο επιστολές και ένα βίντεο, που φέρονται να έστειλαν στη Δικαιοσύνη ο βασικός κατήγορος για ασέλγεια και η μητέρα του, αναιρώντας τους αρχικούς ισχυρισμούς εις βάρος του ιερέα.

Ωστόσο η μητέρα του ανηλίκου και ο δικηγόρος τους τις καταγγέλλει ως πλαστές και προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές.

Και ενώ ο εισαγγελέας πριν μερικές μέρες πρότεινε την παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη για σεξουαλικές κακοποιήσεις και ασέλγεια δύο ανήλικων τροφίμων, ο ένας από αυτούς, ένας 16χρονος, φέρεται να κάνει στροφή 180 μοιρών και επιχειρεί να αναιρέσει όλες τις καταγγελίες.

Συγκεκριμένα ο 16χρονος αναιρεί όλα όσα είχε καταθέσει στις Αρχές και κάνει λόγο για ψέματα που, όπως αναφέρει, τον έπεισε να πει ένα άτομο που γράφει με το μικρό του όνομα, για να βλάψει τον δημιουργό της οργάνωσης.

«Ίσα ίσα ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη και με κάποιον τρόπο θέλω αυτό να πάει στα χέρια του», αναφέρει ο 16χρονος.

Ζητάει από τον πατέρα Αντώνιο 1000 συγγνώμη, όπως γράφει χαρακτηριστικά, γιατί δελεάστηκε όπως αναφέρει από τα χρήματα που του έταξαν.

«Εγώ σαν χαζός άκουσα και έπεσα σε παγίδα του γ***** διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά και θα πάω στην μαμά μου και θα κάνω ότι γουστάρω και πάλι χίλια συγνώμη πάτερ Αντώνιε».

Όμως και η μητέρα του 16χρονου ανασκευάζει τα όσα είχε αρχικά υποστηρίξει σε βάρος του πατέρα Αντωνίου: «Σε μία επίσκεψη που πήγα να δω τον γιο μου, μου εμπιστεύτηκε πως ουδέποτε άπλωσε χέρι ο πατέρας Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς ήταν ψέματα», δηλώνει τώρα η μητέρα του 16χρονου.

«Το παιδί είναι φοβισμένο και δεν μπορεί να μιλήσει, ότι θα βγει από την Κιβωτό θα μιλήσει. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο θα πάρω εγώ τον νόμο στα χέρια μου, ειλικρινά σας λέω. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ούτε δικαστήρια, ούτε φυλακές, ούτε τίποτα, πειράξανε το παιδί μου; Θα πάρω εγώ τον νόμο».

Με βάση αυτές τις διαψεύσεις σε βάρος του πατέρα Αντωνίου απομένει η καταγγελία του πρώτου και μοναδικού πλέον που κατηγορεί τον πατέρα Αντώνιο , ενός 19χρονου στη μαρτυρία του οποίου βασίζεται η κατηγορία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.

Η ανατροπή στην… ανατροπή
Το Live News επικοινώνησε με την μητέρα του 16χρονου, η οποία διέψευσε ότι εκείνη ή το παιδί τις ανασκεύασαν. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρόκειται για πλαστογραφία και πως θα κινηθεί νομικά.

«Είναι ψευδή όλα αυτά που έχουν βγει και θα κινηθώ νομικά από εκεί και πέρ. Δεν μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να με απειλούν σωματικά και ψυχολογικά. Δεν υπάρχει (η επιστολή) είναι πλαστή. Είμαστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση».

Για δικαίωση κάνει λόγο η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ
«Σήμερα για πρώτη μέρα μετά από έναν ολόκληρο χρόνο και μετά από όλη αυτή τη λάσπη που έχουμε υποστεί ο πατήρ Αντώνιος κι εγώ, που νιώθουμε ευτυχισμένοι γιατί ακριβώς αρχίζει να φαίνεται η αλήθεια δηλαδή είναι αυτή που ξέραμε ούτως η άλλος από την αρχή αλλά αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνεται κιόλας» επισημαίνει.
Όπως λέει, ο πατέρας Αντώνιος και η ίδια συγχωρούν τους δύο καταγγέλλοντες κάνοντας λόγο για πιέσεις που δέχτηκαν από άλλους.
«Εστω και λίγο αργά τα παιδιά αρχίζουν και καταλαβαίνουν το λάθος τους και αρχίζουν και μετανοούν γι΄ αυτό και χάρηκα πάρα πολύ από τη δήλωση του μικρού γιατί ζήτησε να πάει αυτή η δήλωση κατευθείαν στον πατέρα Αντώνιο, του ζήτησε πολλές φορές συγνώμη και αυτό δείχνει ότι μετάνιωσε» συμπληρώνει η πρεσβυτέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook