Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα ξεκίνησε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εδώ και μήνες δικάζεται κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στην Πάτρα, ενώ είναι αντιμέτωπη με τυην ίδα βαριά κατηγορίας και σε δεύτερη δίκη το θάνατο και των δύο άλλων κοριτσιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Συγκινησιακά φορτισμένη άλλοτε κλαίγοντας και άλλοτε με σπασμένη τη φωνή της είπε:

«Ήμουν και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου να πειράξω μια τρίχα από τη κόρη μου. Εδώ δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Η Τζωρτζίνα γεννήθηκε το 2013 στη Πάτρα, είχα ομαλή εγκυμοσύνη. Γεννήθηκε με καισαρική γιατί έκανε παλμούς τις τελευταίες ώρες του τοκετού», είπε αρχίζοντας την απολογία της η κατηγορούμενη μιλώντας συχνά για τη πρωτότοκη κόρη της σε ενεστώτα χρόνο.

Και η κατηγορούμενη συνέχισε: «Μόλις την είδα πρώτη φορά ήταν ένα πλασματάκι…. με κοίταξε…. Στη πρώτη φωτογραφία μας και με το μπαμπά της την κοιτάμε με τόση αγάπη. Αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Όταν με κοίταξε μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη την ημέρα της ορκίστηκα ότι θα είμαι για πάντα δίπλα της για ότι χρειαστεί. Όσο ήταν μωρό είχε κολικούς, όμως μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσαμε σε σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε και για να έχει ένα δωμάτιο η Τζωρτζίνα. Είχε δικό της δωμάτιο όταν μετακομίσαμε. Είχε το παρατσούκλι το δωμάτιο αυτό Τζωρτζίνα – πεταλούδα. Ήταν ένα δωμάτιο φωτεινό (…). Όταν έγινε 1,5 γεννήθηκε και η Μαλένα, ήταν μαζί στο ίδιο δωμάτιο».

Είμασταν όλη των ώρα μαζί
«Από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι και που έφυγε ήμασταν όλη την ώρα μαζί. Δεν την παράτησα, ήμασταν δίπλα της σε όλα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος με τη Τζωρτζίνα, μεγάλωνα μαζί της, ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα. Θέλαμε να της δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να γίνει καλός άνθρωπος. Προσπαθήσαμε ήμασταν πολύ νέοι…» τόνισε η κατηγορούμενη.

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως ακόμα δεν έχει μάθει πώς έφυγε η κόρη της. «Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί. Εγώ την αιτία για την ανακοπή και οι δυο γονείς ένας γιατρός δεν μας έχει πει τι της προκάλεσε. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες» είπε η κατηγορούμενη.

Όπως ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η Τζωρτζίνα γύρω στην ηλικία των 3 ετών είχε πρόβλημα με τις αμυγδαλές και με τα αυτιά. Τότε χειρουργήθηκε στο Καραμανδάνειο.

«Θέλω να σας πω για τον χαρακτήρα της Τζωρτζίνας. Ήταν ένα παιδί πάρα πολύ κοινωνικό. Είχε φίλες. Την ήθελαν για φίλη. Την έλεγαν αρχηγό. Της είχαν τρομερή αδυναμία οι δασκάλες της. Άκουσα κάποιες ανακρίβειες για την δασκάλα και τον διευθυντή της Τζωρτζίνας. Στο νήπιο η Τζωρτζίνα μετά τον θάνατο της Μαλένας αρρώστησε και έλειπε και ζήτησε από μένα να βρω το τηλέφωνο της δασκάλας να επικοινωνήσω μαζί της. Η Τζωρτζίνα δεν είχε κανόνες, δεν άκουγε, δεν είναι το κλασσικό κοριτσάκι με τις κούκλες , τα παραμύθια. Ήταν έξω ήθελε συνέχεια να είναι βόλτες, έπαιζε μπάλα, ποδόσφαιρο, είχε πάει σε αθλητική ομάδα που ήταν ο πατέρας της».

Συναισθηματικά φορτισμένη η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε την Τζωρτζίνα ως ένα παιδί που δεν ήταν φοβισμένο αλλά ως παιδί που είχε όλες τις χάρες. «Αυτό που άκουσα ότι το παιδί ήταν φοβισμένο και πήγαινε στο γραφείο του διευθυντή να βρει παρηγοριά δεν ισχύει. Η Τζωρτζίνα μιλούσε παρά πολύ. Συζητούσε τα πάντα. Με τη γιαγιά, με τις φίλες της, ήταν πολυλογού. Αυτό το παιδί είχε τις χάρες όλες. Η εντύπωση που ήθελαν να δώσουν για το παιδί μου είναι εντελώς λανθασμένη. Η Τζωρτζίνα ήταν καλή μαθήτρια. Μαζί διαβάζαμε» είπε η κατηγορούμενη. Μάλιστα πρόσθεσε για τη Τζωρτζίνα ότι ήταν ένα κοινωνικό κοριτσάκι που του άρεσε να παίζει κυρίως με «αγορίστικα» παιχνίδια και λάτρευε τις εξωτερικές δραστηριότητες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook