Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για το θάνατο του 17χρονου.

Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Ρομά  στη Βοιωτία, μετά την απολογία του στον ανακριτή Θηβών για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της παράνομης εκτέλεσης πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή της μητέρας του 17χρονου που ξέσπασε κατά του αστυνομικού αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «είναι δολοφόνος».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, και στην εκπομπή TLive η μητέρα του 17χρονου Χρήστου δεν μπορούσε να συγκρατήσει την οργή της και δήλωσε: «Γιατί αφέθηκε ελεύθερος; Γιατί συνέβη αυτό το πράγμα; Θα άρεσε σε αυτόν τον άνθρωπο να του κάνουν το ίδιο πράγμα στο παιδί του; Να το σκοτώσουν;» είπε η μητέρα του.

«Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο δολοφόνος του παιδιού μου; Θα του άρεσε να το κάνουν στο παιδί του; Να τον σκοτώσουν και να το νεκροφιλήσει; Ένα παιδί πονόψυχο. Δούλευε και πήγαινε σχολείο» είπε στον Alpha η κυρία Τασία, μητέρα του 17χρονου.

«Ήταν ένα καλό παιδί, αγνό, πονόψυχο, δουλευταράς, δούλευε και πήγαινε στο σχολείο. Μπορείτε να μου πείτε το γιατί;

«Θέλω να τον σκοτώσουν. Γιατί είμαι χαροκαμένη. Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω; Δεν θέλω να ξαναβγεί στην κοινωνία. Ούτε τον ήλιο να μην έβλεπε» προσθέτει.

Από την πλευρά της, η νονά του 17χρονου, κυρία Μάγδα, ανέφερε τα εξής: «Πάντα τον συμβούλευα, τον μάλωνα να μην οδηγεί. Μου έλεγε ”πρέπει να οδηγήσω για να πάω για δουλειά”. Αναγκάστηκε από τα 15 του, όταν πέθανε ο πατέρας του, να πάει για δουλειά για να βοηθήσει την υπόλοιπη οικογένεια του. Ο αστυνομικός αυτός αφαίρεσε μία ζωή, χωρίς να ελέγξει τίποτα. Λυπάμαι για τη Δικαιοσύνη. Αυτό το παιδί δεν έρχεται πίσω».

Τι ισχυρίστηκε ο αστυνομικός
Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα ενώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της παράνομης εκτέλεσης πυροβολισμού εξουδετέρωσης.

Ισχυρίζεται πως δεν διέκρινε την ηλικία του 17χρονου αλλά «στοιχεία επικινδυνότητας»
Ο αστυνομικός απολογούμενος στον ανακριτή, ισχυρίστηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών και πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν πάτησα τη σκανδάλη». Όπως έγινε γνωστό, έχουν καταθέσει και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες πέραν των τριών ανηλίκων που ήταν μαζί με το θύμα.

«Αφού άνοιξα την πόρτα οδηγού είδα έναν άντρα χωρίς να μπορέσω να διακρίνω την ηλικία του, αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο, όπου στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού βρέθηκε ένα επικίνδυνο όπλο, μια μεγάλη λάμα».
Από το πρωί είχε συγκεντρωθεί κόσμος έξω από το κτίριο που οδηγήθηκε ο αστυνομικός, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου.

«Είμαι απογοητευμένος» δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου
Η απόφαση των δικαστικών αρχών προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του 17χρονου, με τον δικηγόρο της οικογένειας να κάνει λόγο για απογοήτευση.
«Είμαι απογοητευμένος. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω με ποια σκέψη η ανακριτική και εισαγγελική αρχή δεν έκριναν την επικινδυνότητα του δράστη. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι συνδυαστικά η ιαροδικαστική με τις μαρτυρικές καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό συνάδουν απόλυτα», ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Μπαρκαγιάννης, ο οποίος επιμένει ότι πρόκειται για μία περίπτωση ανθρωποκτονίας με δόλο.
Ο δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου τόνισε στο MEGA πως όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν ισχύουν, ενώ συμπλήρωσε πως θα προσπαθήσει από την πλευρά του να κατευνάσει τα πνεύματα και να μην ακολουθήσουν επεισόδια.

Την ίδια στιγμή στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει τα ιατροδικαστικά ευρήματα της υπόθεσης, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής και εξετάσεων πυρίτιδας και αιθάλης.

«Εάν ισχύει ότι βρέθηκε στο θύμα πυρίτιδα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η απόσταση να είναι πολύ κοντινή», σημείωσε στο MEGA ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook