Η 16χρονη είναι σε κώμα στο νοσοκομείο μετά από πάρτι σε σπίτι στο Βύρωνα

Κοκτέιλ ισχυρών ναρκωτικών ουσιών έδωσαν σε 16χρονο κορίτσι μέλη σπείρας διακίνησης ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων ήταν και δύο ανήλικοι.

Η 16χρονη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, διασωληνωμένη, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αθήνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ το άτυχο κορίτσι, μαζί με μία φίλη της, προσκλήθηκαν, βράδυ, από ένα 17χρονο αγόρι σε σπίτι, στην περιοχή του Βύρωνα. Εκεί, έδωσαν στη 16χρονη κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων και το λεγόμενο «σίσα» ή κόκα των φτωχών.

Τα δύο κορίτσια κοιμήθηκαν στο σπίτι στο Βύρωνα και όταν η μία ξύπνησε το πρωί,είδε την 16χρονη φίλη της σε δραματική κατάσταση, χωρίς τις αισθήσεις της και κάλεσε, αμέσως, ασθενοφόρο. Τα δύο κορίτσια ήταν, εκείνη την ώρα, μόνα στο συγκεκριμένο σπίτι.

Επί τόπου κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και μετά τις έρευνες που διεξήγαγε, προχώρησε στη σύλληψη επτά ατόμων, τα οποία φέρονται να είναι μέλη σπείρας διακίνησης ναρκωτικών.

Τα μέλη της σπείρας, δύο εκ των οποίων ανήλικοι, συμμετείχαν σε κύκλωμα ναρκωτικών και οδηγούσαν τα θύματά τους σε ένα σπίτι στον Βύρωνα. Τα ναρκωτικά τα είχαν αποθηκεύσει σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Γλυφάδα.
Σε βάρος του ιδιοκτήτη του κτιρίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Τι είναι το σίσα
Το σίσα χαρακτηρίζεται ως η “κόκα των φτωχών” περιέχει πολύ επικίνδυνες διεγερτικές ουσίες που μπορούν να σε κρατήσουν άγρυπνο εως και 24 ώρες, σύμφωνα με το medlabnews.gr.

Η τιμή του δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ, ωστόσο, είναι εξαιρετικά τοξικό και προκαλεί τόσο πολλαπλάσιο εθισμό από τα συνήθη ναρκωτικά όσο και καταστροφικές συνέπειες στον οργανισμό των χρηστών.
Το σίσα περιέχει έναν τύπο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες όπως οινόπνευμα, χλωρίνη, ακόμη και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων.

Οι παρενέργειες για το χρήστη είναι πολύ σοβαρές, αφού λίγοι μόνο μήνες χρήσης του σίσα, ισοδυναμούν με χρόνια χρήση άλλων ναρκωτικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook