Οι διακινητές ναρκωτικών είχαν μετατρέψει την ανήλικη σε πειραματόζωο δίνοντας της να δοκιμάζει διάφορα «κοκτέϊλ».

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τοι δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων που απολογήθηκαν για την υπόθεση των ναρκωτικών στη 16χρονη στο Βύρωνα, η οποία συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της στην Εντατική.

Ειδικότερα, δυο άνδρες προφυλακίστηκαν, ένας άλλος άνδρας και ένας ανήλικος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα ενώ ακόμα μία νεαρή γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους.

Σημειώνεται ότι η έκτη συλληφθείσα, ανήλικη, αφέθηκε ελεύθερη την Παρασκευή με εντολή εισαγγελέα. Όλοι αρνούνται ότι έδωσαν κάνναβη και σίσα (την κοκαίνη των φτωχών) στην 16χρονη που έπεσε σε κώμα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι δυο προφυλακισθέντες αρνούνται ότι χορήγησαν εκείνοι το επικίνδυνο κοκτέιλ ουσιών στη 16χρονη.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας για το κοκτέιλ ναρκωτικών που έδωσε σπείρα στην 16χρονη

Μέσα σε λίγες ώρες η ανήλικη κατανάλωσε κοκτέιλ ναρκωτικών αρχικά κάνοντας χρήση κάνναβης και «σίσα», στο Άλσος Βεΐκου και εν συνεχεία ηρωίνη σε συνδυασμό με χάπι που καταναλώνεται, μεταξύ άλλων, από άτομα με επιληψία και γενικά αγχώδη διαταραχή, στη μονοκατοικία του Βύρωνα.

Είχαν προσπαθήσει να βλάψουν ξανά την 16χρονη
Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, πριν από περίπου έναν μήνα υπήρχε προσπάθεια να βλάψουν ξανά την 16χρονη και σε άλλο σπίτι στα δυτικά προάστια, κάτι που αποφεύχθηκε με επέμβαση της Αστυνομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η οικογένειά της έκανε σημαντικές προσπάθειες απεξάρτησής της από τα ναρκωτικά. Υπήρχαν πολύμηνες προσπάθειες δικαστικών λειτουργών και υπηρεσιακών παραγόντων για να απεγκλωβιστεί η 16χρονη από αυτήν την κατάσταση, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν πολλές προσπάθειες, με χαρακτηριστική την κατάθεση της μητέρας της ανήλικης η οποία αναφέρει ότι το παιδί της είχε γίνει πειραματόζωο επιτήδειων.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ, η χρήση ναρκωτικών από ανηλίκους αυξάνεται με αριθμητική πρόοδο το τελευταίο διάστημα, ενώ, όπως αναφέρουν, όταν συνελήφθησαν τα ανήλικα μέλη της σπείρας που προμήθευσε στην 16χρονη τα ναρκωτικά και ρωτήθηκαν τι έχει συμβεί, υπερασπίζονταν τους εμπόρους ναρκωτικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook