Ο 23χρονος Σύρος ποτέ δεν τήρησε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκιση του

Ο «Δράκος των Εξαρχείων» με ποινικό μητρώο για σεξουαλικά εγκλήματα τον περασμένο Αύγουστο είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να δικαστεί, έχοντας συμπληρώσει 12 μήνες ως προσωρινά κρατούμενος για απόπειρα βιασμού.

Ο 23χρονος που κατηγορείται για πέντε επιθέσεις σε γυναίκες και μία επίθεση σε βάρος 13χρονης κοπέλας, είχε προφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2022, καθώς είχε αποπειραθεί να βιάσει μια 75χρονη γυναίκα στον Άλιμο. Ένα χρόνο μετά και χωρίς να έχει προσδιοριστεί η δίκη του αφέθηκε ελεύθερος μετ την συμπλήρωση του 12μηνου ενώ θα μπορούσε η κράτηση του να παραταθεί για ακόμα 6 μήνες.

Με την αποφυλάκιση του σε βάρος του 23χρονου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι να διαμένει στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας και να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όροι δεν τηρήθηκαν ποτέ.

Σήμερα μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι μαζικές επιθέσεις για απόπειρα βιασμού 5 γυναικών για τις οποίες ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη διατάχτηκε διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, ενώ αντικαταστάθηκε και ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook