Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και σοβαρή επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο, λένε οι μετεωρολόγοι.

«Σκανδιναβικό κρύο» φέρνει η κακοκαιρία Alexis το ερχόμενο Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας για τον καιρό των επόμενων ημερών.
«Alexis» ονόμασαν οι Ιταλοί το σύστημα που θα φέρει και στην Ελλάδα το Σάββατο εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού η οποία δεν είναι επικίνδυνη, όπως τόνισε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιεί επίσης για τσουχτερό κρύο με χιόνια στα βουνά από το βράδυ του Σαββάτου

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας εξήγησε σε ανάρτησή του στο Facebook πως έρχεται σκανδιναβικό κρύο, άνεμοι στα επίπεδα της θύελλας, μέχρι και 10 μποφόρ ισχυρές καταιγίδες και χιόνια σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Συναγερμός στη χώρα μας το ερχόμενο Σ/Κ. Η κακοκαιρία “Alexis” φέρνει Σκανδιναβικό κρύο , ανέμους στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας!

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο

-Ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά ,Θράκη , ανατολικό και βόρειο Αιγαίο,Δωδεκάνννησα.

-νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ.Θα πνέουν και στη στεριά ,της νότιας Εύβοιας, των νησιών ,της Αττικής (νότια) , της θεσσαλονίκης (βαρδάρης), στον ΠατραΪκό ,στον Κορινθιακό και στην Πελοπόννησο.

-Χιόνια από το βράδυ στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).

Κυριακή

-Ισχυρές καταιγίδες το πρωί σε ανατολικό Αιγαίο,Δωδεκάνννησα

-Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ.Θα πνέουν και στη στεριά των παραπάνω περιοχών.Εξασθένηση από το απόγευμα.

-Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά, στα περισσότερα χιονοδρομικά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

-Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας 12-14 βαθμούς.Χαρακτηριστικά: Αθήνα 7 ,Θεσσαλονίκη 3, Κοζάνη -3 (Κυριακή ξημερώματα) .

-Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλαδα το πρωί.

Y.Γ: Δευτέρα βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας.

Τρίτη-Τετάρτη νέα επιδείνωση!


Μαρουσάκης: Κρύο με χιόνια στα βουνά από το βράδυ του Σαββάτου

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει πως «επιμένει ο άστατος φθινοπωρινός καιρός και τις επόμενες ημέρες ενώ αρκετό κρύο με χιόνια στα βουνά θα μας έρθει από Σάββατο βράδυ και από βορρά προς νότο συνοδεία πολύ θυελλωδών βοριάδων».

Αρναούτογλου: Έρχεται σφοδρός, παγερός Βαρδάρης

Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του, αναφέρει ότι «έως και 14 βαθμούς μέσα σε ένα μόλις οχτάωρο θα ρίξει τη θερμοκρασία ο σφοδρός – παγερός Βαρδάρης στη Θεσσαλονίκη ΤΟ ΒΡΑΔΥ του Σαββάτου καθώς μέχρι και το μεσημερι του Σαββάτου ο νοτιάς που θα επικρατεί θα συγκρατεί τη θερμοκρασια σε σχεδόν ανοιξιάτικα επίπεδα! Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομου Θεσ/νικης και Χαλκιδικής τις βραδινές ώρες του Σαββάτου!».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook