Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό καθώς βυθίστηκε φορτηγό πλοίο με 14 άτομα πλήρωμα, ανοιχτά της Λέσβου.

Το πλοίο με σημαία Κομόρες, είχε αποπλεύσει, από την Αίγυπτο φορτωμένο αλάτι με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Το πλήρωμα αποτελείται από 14 άτομα. Οι 8 είναι Αιγύπτιοι, οι 4 Ινδοί και 2 Σύριοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, το πλοίο βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Στο πλοίο υπήρχε μηχανική βλάβη και ζητήθηκε συνδρομή στις 7 σήμερα το πρωί.Στις 8:20 ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε κάποια κλίση του ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.
Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού -στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ- έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, και εξαιτίας βαρύτερου φορτίου και να βυθιστεί.

Στην περιοχή βρίσκονται πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, ενώ έχουν αποπλεύσει τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος και έχουν απογειωθεί ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 Μποφόρ.

Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κανένα μέλος του πληρώματος, παρά μόνο κάποια σωσίβια και μια σωσίβια λέμβος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook