Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εντοπίσουν τους ναυαγούς που αγνοούνται καθώς μαίνονται θυελλώδεις άνεμοι έως και 10 μποφόρ. Δείτε εικόνες και βίντεο από τη διάσωση ενός εκ των 14 μελών του πληρώματος .

Πάνω σε ένα βαρέλι βρέθηκε ο μοναδικός μέχρι στιγμής επιζών από το ναύαγιο στα ανοικτά της Λέσβου.

Τραγική κατάληξη πριν από λίγο στο ναυάγιο του φορτηγού πλοίου ανοικτά της Λέσβου καθώς εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από παραπλέοντα πλοία το πτώμα ενός ναυτικού μέλους του πληρώματος.

Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης των 12 ακόμη αγνοούμενων του Λιβανέζικου φορτηγού πλοίου με σημαία Κομόρες, σε πολύ δύσκολες συνθήκες με ανέμους εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ

Αγωνία για τους ναυτικούς – μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου RAPTOR που βυθίστηκε σήμερα το πρωί ανοικτά της Λέσβου.

Δώδεκα ναυτικοί αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου με σημαία Κομόρες και 14μελές πλήρωμα.

Oι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται από 8 παραπλέοντα, 1 ελικόπτερο και μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Ωστόσο το έργο τους δυσχαιρένεται καθώς πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 8 μέχρι και 10 μποφόρ, ενώ τα κύματα φτάνουν τα 3 μέτρα.

Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που διεξήγαγε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή εντόπισε και περισυνέλεξε σώο το μεσημέρι έναν Αιγύπτιο ναυτικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης.


Κατά πληροφορίες και μαρτυρίες, ο διασωθείς βρισκόταν πάνω ένα βαρέλι, όταν τον εντόπισαν και τον διέσωσαν, ενώ βρισκόταν σε σύγχυση.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο stonisi.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης, οι γιατροί που φροντίζουν τον ναυτικό, σημειώνουν ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου με έδρα το Λίβανο στο πλοίο επέβαιναν 1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας.

To RAPTOR μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και είχε δηλώσει μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί.

Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook