Σε εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης από το ναυάγιο ανοικτά της Λέσβου με 1 νεκρό , έναν διασωθέντα και 12 αγνοούμενους

Φως στα αίτια που οδήγησαν στη βύθιση του πλοίου RAPTOR στα ανοικτά της Λέσβου αναμένεται να ρίξει ο μοναδικός μέχρι στιγμής διασωθείς, μέλος του πληρώματος και μηχανικός στην ειδικότητα.

Ο διασωθείς, αιγυπτιακής καταγωγής, κατάφερε να βγει ζωντανός μετά από 4 ώρες που πάλευε με τα μανιασμένα κύματα και όπως δήλωσε, από το προηγούμενο βράδυ το πλοίο έμπαζε νερά.


«Από χθες το βράδυ το πλοίο έμπαζε νερά. Προσπαθούσαμε με κουβάδες και ότι είχαμε στο πλοίο να τα βγάλουμε. Κάποια στιγμή το καράβι τρύπησε. Άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση και τότε πήδηξα στη θάλασσα. Τότε είδα άλλα 4 με 5 άτομα να πηδούν και εκείνοι στο νερό. Από εκεί και πέρα δεν τους ξαναείδα», δήλωσε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.


Ο Αιγύπτιος μηχανικός του μοιραίου πλοίου κατάφερε να επιβιώσει στα μανιασμένα κύματα , καθώς όπως είπε όταν πήδηξε στη θάλασσα πιάστηκε πάνω σε ένα βαρέλι μέχρι που τον εντόπισε μετά από 4 ώρες το ελικόπτερο και τον έσωσε.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία και ο Αιγύπτιος ναυτικός αναμένεται να αναγνωρίσει τη σορό που περισυνέλεξε το απόγευμα το Λιμενικό Σώμα και η οποία έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 8.00 το βράδυ.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει την έδρα της στον Λίβανο.

Ο πλοίαρχος είχε αρχικά δηλώσει μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το RAPTOR χάθηκε λίγη ώρα μετά από τα ραντάρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook