Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 μελών του φορτηγού πλοίου «Raptor» που βυθίστηκε χτες ανοικτά της Λέσβου.

Την ίδια ώρα αναγνωρίστηκε η σορός που βρέθηκε χτες στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Λέσβου και ανήκει σε Αιγύπτιο ναύτη, 30 χρόνων, μέλος του 14μελούς πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Raptor» που βυθίστηκε χτές το πρωί.

Χθες στο σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος, από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, επίσης ένας Αιγύπτιος ναυτικός, μέλος του πληρώματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για έναν 40χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος είχε την ειδικότητα του λιπαντή. Ο διασωθείς ναυτικός κατέθεσε ότι το πλοίο έμπαζε νερά από το βράδυ του Σαββάτου και άδειαζαν τα νερά με κουβάδες. Όπως είπε πήδηξε στη θάλασσα όταν το πλοί πήρε κλίση και κρατήθηκε από ένα βαρέλι , δίνοντας μάχη με τα κύματα πάνω από 4 ώρες μέχρι που εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ανασύρθηκε από τα παγωμένα νερά.

Ένα βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης του Αιγύπτιου ναυτικού, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης
Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 μελών του φορτηγού πλοίου «Raptor» με σημαία Κομόρες, που βυθίστηκε χθες κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ χθες εντοπίστηκε στο σημείο του ναυαγίου η σορός ενός ατόμου που πιθανόν είναι μέλος του πληρώματος του πλοίου. Επίσης διεσώθη από το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας ένας Αιγύπτιος, μέλος του πληρώματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, (1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δηλώσει μηχανική βλάβη, ενώ πιθανόν να υπήρξε μικρή εισροή υδάτων στα αμπάρια με μετατόπιση του φορτίου, που είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να βυθιστεί.
Χθες το πρωί ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayda, σε παραπλέοντα σκάφη, αλλά το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε το πλοίο διεξάγονται από το πρωί έρευνες από δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο και παραπλέοντα πλοία.

Στο σημείο επιχειρούν δυο πλωτά ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα, επίσης από το πρωί πετάει και ένα ελικόπτερο του λιμενικού και στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο σημείο και ένα αεροσκάφος της FRONTEX.

Η πρώτη σορός στο λιμάνι της Μυτιλήνης
Λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της Κυριακής έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης η σορός που περισυνελέγη από το Λιμενικό Σώμα στο σημείο που βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο «Raptor».

Η σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και έγινε η διαδικασία της αναγνώρισης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook