Πρόκειται για 68χρονο Έλληνα παλιοημερολογίτη ιερέα , ο οποίος είχε συλληφθεί για παρόμοιες πράξεις και στο παρελθόν.

Ένας 68χρονος ιερέας σε εκκλησία της Σαλαμίνας συνελήφθη μετά από καταγγελία ανήλικου παιδιού για βιασμό.

Το παιδί, που είναι κάτω από 12 ετών, έκανε την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση του  τον Οκτώβριο και οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα από τον περασμένο Ιανουάριο έως τον περασμένο Ιούνιο.

Πρόκειται για Έλληνα παλιοημερολογίτη, ο οποίος είχε συλληφθεί για παρόμοιες πράξεις και στο παρελθόν.
Σύμφωνα με την δικογραφία ο ιερέας ήταν φίλος της οικογένειας του ανήλικου παιδιού και κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στο σπίτι του παιδιού εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονέων αυτού, ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 68χρονος εμπλέκεται σε τέτοιες υποθέσεις, καθώς και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ομοειδή αδικήματα. Συγκεκριμένα, είχε απασχολήσει τις Αρχές και το 2018 για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός 13χρονου αγοριού.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023) σε νησί του Αργοσαρωνικού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 68χρονος ημεδαπός που τυγχάνει θρησκευτικός λειτουργός, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα (12) έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στο χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Ο 68χρονος μετά τη σύλληψη του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ασέλγεια σεβάρος του ανήλικου και θα απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2023.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook