Στο βίντεο που ανάρτησε τουρκική ιστοσελίδα ακούγεται η φωνή του κυβερνήτη να εκπέμπει «MAYDAY».

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τα τελευταία λεπτά πριν τη βύθιση του πλοίου Raptor ανοιχτά της Λέσβου έρχεται στη φως της δημοσιότητας.
Στο βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook η τουρκική ιστοσελίδα για ναυτιλιακά θέματα Denizcilik Bilgileri, φαίνεται το πλοίο να χτυπιέται και να «παλεύει» με τα κύματα.
Την ίδια ώρα ακούγεται η φωνή του κυβερνήτη να εκπέμπει «MAYDAY».
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Το Raptor είχε σαλπάρει από το λιμάνι Al Dekheila της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Το φορτηγό πλοίο μετέφερε αλάτι ενώ είχε κατασκευαστεί το 1984, ενώ είχε μήκος 106 μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, (1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δηλώσει μηχανική βλάβη, ενώ πιθανόν να υπήρξε εισροή υδάτων στα αμπάρια με μετατόπιση του φορτίου, που είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

Στο σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος, από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας Αιγύπτιος ναυτικός, μέλος του πληρώματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος είχε την ειδικότητα του λιπαντή.

Είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός επιζών του ναυαγίου και ο μόνος που μπορεί να φωτίσει τις συνθήκες και τις αιτίες που οδήγησαν στη βύθιση του πλοίου. Όπως έχει ήδη καταθέσει το πλοίο έμπαζε νερά και τα άδειαζαν από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ ο ίδιος πήδηξε στη θάλασσα την επομένη το πρωί, της Κυριακής, όταν πλέον το RAPTOR βυθιζόταν.

Την ίδια ώρα, ανασύρθηκε μια σορός από παραπλέον πλοίο στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο σημείο του ναυαγίου . Πρόκειται για 30χρονο Αιγύπτιο ναύτη, μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων 12 μελών του πληρώματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook