Την ενοχή του ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας τονίζοντας ότι έπεσε σε αντιφάσεις επισημαίνοντας ότι έτρεχε με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος της Έμμας.

«Ήμουν σταματημένος στα φανάρια στα πανεπιστήμια. Ξεκίνησα με πράσινο. Στο ύψος της Καμάρας η κοπέλα βγήκε απότομα. Εγώ έτρεχα με 55 χλμ. Γύρισα το τιμόνι για να την αποφύγω αλλά γλίστρισε το αμάξι. Δεν την είδα», είπε απολογούμενος ο 27χρονος που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη φοιτήτρια και την εγκατέλειψε στο δρόμο στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη.

Την ενοχή του 27χρονου κατηγορουμένου για τη θανατηφόρα παράσυρση και εγκατάλειψη της 21χρονης Εμμας , στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2022, πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο 27χρονος οδηγός, αλβανικής καταγωγής, που κρατείται προσωρινά στις φυλακές Νιγρίτας, κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια, με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την ενοχή του για όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

«Θα πηγαίναμε σπίτι στις Συκιές εκείνο το βράδυ. Θα πήγαινα το αυτοκίνητο το πρωί για έλεγχο. Το αυτοκίνητο το είχα από 17 Νοεμβρίου, το δοκίμαζα για να το πάρω» κατέθεσε ο κατηγορούμενος.

«Ήταν καλό αμάξι, ακουγόταν η εξάτμιση. Δεν είχα χαρτιά στην Ελλάδα, άδεια παραμονής και άδεια οδήγησης. Είχα κατηγορηθεί στο παρελθόν για ναρκωτικά» συμπλήρωσε και συνέχισε «Για το αμάξι ήμασταν στα παζάρια εκείνες τις μέρες. Στο δρόμο μόνο ο θόρυβος του από τη εξάτμιση με παραξένευε».

Περιγράφοντας καρέ καρέ τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν αφού συνειδητοποίησε ότι παρέσυρε την άτυχη Εμμα σημείωσε: «Τη χτύπησα με το δεξί μέρος του αμαξιού. Μετά την εγκατέλειψα. Τρόμαξα. Τα έχασα. Έφυγα. Και να ήθελα να βάλω όπισθεν δε μπορούσα γιατί το πίσω μέρος του οχήματος είχε πέσει πάνω σε άλλα δυο. Είχα καταλάβει ότι το αμάξι ήταν πειραγμένο αλλά εγώ δεν είχα κάνει κάτι»

«Πέταξα τις πινακίδες του αυτοκινήτου στο Σειχ Σου. Σκεφτόμουν τι έπαθε η κοπέλα. Περίμενα να δω την άλλη μέρα τι θα γίνει. Ένας περαστικός μας πήγε στο Ωραιόκαστρο. Ήθελα να πάω να παραδοθώ. Πήρα το δικηγόρο να ζητήσω βοήθεια» κατέθεσε επίσης απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου.

«Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια» είπε καταλήγοντας στην απολογία του

Εισαγγελέας: Είναι ολοφάνερο ότι έτρεχε

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της η εισαγγελέας τόνισε ότι είναι δεδομένο πως ο κατηγορούμενος έτρεχε με ταχύτητα που δεν ήταν στα νόμιμα όρια, παρόλο που ο ίδιος ισχυρίστηκε σήμερα ότι πήγαινε με μόλις 50-60 χιλιόμετρα.

“Είναι οφθαλμοφανές ότι έτρεχε πάνω από την ταχύτητα που ορίζει ο νόμος. Αν δεν είχε ταχύτητα δε θα μπορούσε να πετάξει δύο – τρία μέτρα την πεζή, όπως περιέγραψε μάρτυρας, να προκαλέσει σημαντικές βλάβες σε άλλο αυτοκίνητο και να καταλήξει με τέτοια σφοδρότητα επάνω του. Τα παπούτσια της πεζής πετάχτηκαν περίπου δέκα μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης, κάτι το οποίο καταδεικνύει ότι η ταχύτητα που είχε δεν ήταν χαμηλή αλλά αντιθέτως ήταν σημαντική για να προκαλέσει αυτές τις βλάβες”, είπε, μεταξύ άλλων.

Η εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι το «αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές που το έκαναν επικίνδυνο»

“Τα θραύσματα βρέθηκαν στο κέντρο του αντίθετου ρεύματος, κάτι που αποδεικνύει ότι σε εκείνο το σημείο έγινε και η πρόσκρουση για αυτό και σπάσανε τα τζάμια. Αυτό το σημείο βρίσκεται μετά από περίπου δεκαπέντε μέτρα από εκεί που αρχίζει η εκτροπή του οχήματος. Τα θραύσματα είναι κάπου στη μέση που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεκαπέντε μέτρα πιο μπροστά και όχι γιατί βγήκε η πεζή και έχασε τον έλεγχο. Εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και κατά την ανεξέλεγκτη πορεία πλαγιολίσθησης βρήκε στην πορεία του μια πεζή η οποία περνούσε εκείνη την ώρα το δρόμο. Δεν ήταν δηλαδή η αιτία της αλλαγής της πορείας του η πεζή. Δεν ήθελε ο κατηγορούμενος να μας περιγράψει το λόγο που έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Δοκίμαζε φρένα, επιτάχυνση, δεν ήξερε να οδηγεί, είδε ότι θα τον έπιανε το επόμενο φανάρι, ήταν αφηρημένος; Αυτό δεν έχει διευκρινιστεί. Γεγονός είναι ότι η αίτια που έκανε αριστερά δεν ήταν ένας πεζός που βρέθηκε μπροστά του και έχασε τον έλεγχο. Η πεζή ήταν δεκαπέντε μέτρα μακρυά. Πράγματι διέσχιζε ένα οδόστρωμα σε ένα άδειο δρόμο, το περνούσε αμέριμνη γιατί δεν έρχονταν κανένα αυτοκίνητο από το ρεύμα που διασχίζει. Ήταν παντελώς άδειος ο δρόμος”, είπε η εισαγγελέας, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου που είπε ότι η 21χρονη πετάχτηκε μπροστά του στο ένα μέτρο.

«Πετάχτηκε στο ένα μέτρο, μας είπε ο κατηγορούμενος. Αν θεωρήσουμε ότι δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις – που δεν είχε – δηλαδή πετάχτηκε στις ρόδες του αυτοκινήτου. Είναι δυνατόν να πεταχτεί ένας πεζός μπροστά στο μοναδικό αυτοκίνητο που κυκλοφορούσε σε έναν άδειο δρόμο;”, σημείωσε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.
Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook