Μετά την απολογία του ο οδηγός του οχήματος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Του επιβλήθηκε κάθειρξη 16,5 ετών και πήρε το δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές.

Ένα χρόνο μετά την κηδεία της Έμμας, η οποία έχασε τη ζωή της όταν οδηγός την παρέσυρε με το όχημά του και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπεσε η αυλαία της δίκης με την ομόφωνη καταδίκη του 27χρονου οδηγού, αλβανικής καταγωγής.

Μετά την απολογία του ο οδηγός του οχήματος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Του επιβλήθηκε κάθειρξη 16,5 ετών και πήρε το δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές.

Η Κέλλυ Καμπάκη, μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, μίλησε στο MEGA και περιέγραψε τις μαρτυρικές στιγμές της δίκης.

«Όταν η Εμμανουέλα ξεκίνησε να φύγει για την Θεσσαλονίκη και μάζευε τα πράγματά της. Της έλεγα «μην τα πάρεις όλα, σε λίγο καιρό εδώ θα είσαι». Μου έλεγαν ότι το σπίτι της πλέον θα είναι μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σφίχτηκε το στομάχι μου όταν συνειδητοποίησα ότι αυτό που μου έλεγαν, ότι το παιδί φεύγει και το σπίτι της πλέον δεν είναι το σπίτι μας, αλλά είναι ένα άλλο σπίτι. Τελικά δεν γύρισε ποτέ… Κανένας άλλος γονιός να μη βρεθεί στη θέση μας», είπε.

«Πήγαμε την πρώτη μέρα στο δικαστήριο και ξεκίνησαν τα παιχνίδια. Μέχρι και τις 12:30 δεν ξέραμε εάν θα ξεκινήσει η δίκη. Μετά ξεκίνησαν οι μάρτυρες, ένα μαρτύριο πραγματικά να τους ακούς να λένε δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο τι συνέβη στο παιδί».

Αναφερόμενη στην απολογία της συνοδηγού, η μητέρα της Έμμας ήταν καταπέλτης. Όπως είπε, η συνοδηγός δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη από την οικογένεια της φοιτήτριας.

«Οφείλω να πω ότι δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, δεν είπε καν ότι λυπάται για αυτό που έγινε. Όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο εάν θα γύριζε τον χρόνο πίσω τι θα έκανε διαφορετικό, είπε ότι θα σταμάταγε για να βοηθήσει το παιδί, αντί να πει ότι δεν θα ξαναέμπαινε στο αμάξι ενός αγνώστου, όπως λέει. Όλη η στάση της ήταν τρομερά προκλητική».

Όσο για τον οδηγό που παρέσυρε την κόρη της, είπε πως δεν τον είδε ποτέ.

«Δεν ήθελα να δω το πρόσωπό του, δεν θέλω καν να έχω στη μνήμη μου το πρόσωπό του. Άκουσα τα ψέματά του. Είπε ψέματα και πάλι, για να σώσει το τομάρι του. Είπε ότι πετάχτηκε το παιδί μου, είναι δυνατόν; Χτύπησε το παιδί στο αντίθετο ρεύμα και λέει δεν πρόλαβε να σταματήσει, γιατί πετάχτηκε η πεζή μπροστά του; Το παιδί μου δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις για να πεταχτεί μπροστά του».

«Είπε ότι έκανε όπισθεν. Οι μάρτυρες λένε ότι έκανε όπισθεν, λένε ότι την ξαναχτύπησε. Κατά τ’ άλλα λέει συγγνώμη και λυπάται. Ευτυχώς, δεν έπεισε κανέναν τελικά», κατέληξε η μητέρα της Έμμας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook