Το «παρθένο ελαιόλαδο» που πουλούσαν πατέρας και γιός ήταν ηλιέλαιο αναμεμειγμένο με χρωστικές ουσίες!

Παράνομο εργαστήριο για τη νόθευση χιλιάδων λίτρων ελαιόλαδου είχαν στήσει στη Θεσσαλονίκη δύο άνδρες, πατέρας και γιός που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Δύο άτομα που ενέχονται σε υπόθεση παρασκευής και διάθεσης νοθευμένου ελαιολάδου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών.

Πρόκειται για δύο άντρες(πατέρας και γιος), ηλικίας 36 και 80 ετών , εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Ν. 4235/2014 «Ποινικές κυρώσεις επί μη συμμόρφωσης στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας ζώων και της διαχείρισης ΖΥΠ και ΠΠ» και του Ν. 4177/2013 «Ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών».

Η πρώτη ύλη, που ήταν ηλιέλαιο, εισαγόταν από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια με τη χρήση των κατάλληλων χρωστικών ουσιών πωλούνταν ως «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» με διάφορες ετικέτες περιοχών της Ελλάδος και διοχετευόταν στην αγορά της Βουλγαρίας και της χώρας μας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει κατάλληλη και οργανωμένη υποδομή για την παράνομη παρασκευή και συσκευασία ελαιολάδου.

Συγκεκριμένα, γινόταν επεξεργασία ηλιελαίου με πρόσμιξη κατάλληλων χρωστικών ουσιών, καθώς και τη συσκευασία και τη διάθεσή του στη αγορά, ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.


Έρευνα πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή σε αποθήκη εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ειδών διατροφής και βρίσκεται σε περιοχή του Δήμου Δέλτα, με τη συνδρομή ειδικού κλιμακίου του ΕΦΕΤ.


Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 6.644 λίτρα νοθευμένο ελαιόλαδο, το οποίο ήταν σε δοχεία των 5 και 3 λίτρων με ετικέτες «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» διαφόρων εταιρειών, 6.500 λίτρα ηλιέλαιο, πλήθος ετικετών «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο», πλήρης και λειτουργική εγκατάσταση πλήρωσης και τυποποίησης ελαίων, καθώς και δεξαμενές που περιείχαν υγρό αγνώστου χημικής σύστασης και αμφιβόλου ποιότητας.


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ ελήφθησαν δείγματα από τα κατασχεθέντα συσκευασμένα προϊόντα νοθευμένου ελαιόλαδου, τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook